Csicseris kréker   Leave a comment


Nagyon finom, fehérjedús, enyhén sós krékert sikerült csinálnom ezekre a csodás őszi napokra:)

Hozzávalók:

1 csésze 24 órát ázott csicseriborsó

1 csésze áztatott bio sárga és barna lenmag vegyesen

1 csésze 24 órát beáztatott bio hajdina

5 cikk fokhagyma

1 kk őrölt kömény

1 csipet római kömény

2  pritaminpaprika

1 tk himalája só

1/2 csésze szezámmag

A hozzávalókat egy nagy tálban jól összedolgozzuk, utána adagonként berakjuk a robotgépbe, ami péppé dolgozza össze őket. Ezután kiterítjük az aszalógép sütőpapírral kibélelt tálcáira. Ez a mennyiség nálam 2 tálcára fért el, de ez gépfüggő. Így néztek ki, mielőtt elindult az aszalás 42 fokon:

Mikor először megfordítom, a tálca által adott mintáknál picit bevagdosom, hogy könnyebb legyen formára törnöm, mikor elkészült:

Egész éjjel ment az aszalógép, szerencsére jó messze van a konyha a hálómtól:) Nagyjából 8 órára volt szükségük:)

De a végeredmény simán megérte! Finom, fűszeres, egészséges salátához való:)

Ha tetszik az oldal, kérlek támogasd a munkámat ♥
Kállay Ildikó
Bankszámlaszámom: 11773188-07475519
Paypal: ildiko@eletkert.hu
Ha úgy érzed a barátaidat is érdekelni, segíthetsz az oldal megosztásával is ♥
Legyen csodás a napod!!!

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: