Mogyorótorta   Leave a comment


Elkészült a meglepetés is, bár hogy kit lepek meg vele?… Leginkább magamat:-))) Ugyanis mindig akkor derül ki, hogy mi lesz az alapból, mikor kikerül a szárítóból:) Íme:

Hozzávalók az alaphoz:

1/2 csésze 1 napig áztatott hajdina

1/2 csésze áztatott lenmag (vegyesen: sárga + barna)

2 ek. nyersen sajtolt olaj

1 reszelt alma

1 reszelt cukkínibébi

2 kanál juharszirup

1 citrom reszelt héja

pici só

3 ek bio kakaópor

A hozzávalókat kézzel jól összegyúrjuk egy nagyobb tálban, utána adagonként beletesszük a robotgépbe, ami pépessé masszát készít belőle. Ezt a masszát elosztjuk az aszalógép sütőpapírral befedett tálcáján, így:

5 órát töltött az egyik oldalán, utána még legalább 10-et, miközben forgatgattam.

Krémhez valók:

1 csésze mogyoró

1 csésze víz

1 tk psyllium husk

1/2 lime leve

A hozzávalókat összeturmixoljuk, és mikor már kellőképp besűrűsödött, felkenjük a tortaszeletre.

Díszítés:

Bármi, ami épp itthon van. Most 1 cikk narancs van rajta, és aszalt vörösáfonya, + a kertből mentalevél.

Mennyei:-)))

Posted 2010. október 19. by eletkert in Receptek

Tagged with , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: