Káposztás pereckék   Leave a comment



Nem én lennék, ha kidobtam volna a finom, egészséges káposztarostokat, amik a légyártásból megmaradtak:-))) Ők fogják kitakarítani a bélrendszerünket:-)

Hozzávalók:
kb. 1 marék káposztarost (tényleg csak rost, présgéppel csináltam)
1 marék tönkölyliszt
1/2 marék kölesliszt
1 tk. só
1 kk szódabikarbóna
2 ek mogyoróolaj
2 csipet őrölt bors
1/2 csésze szójatej
tetejére egész köménymag
Adott volt a káposzta. A pereckékhez először megőröltem a liszteket,
hozzáadtam a sót, borsot és a szódabikarbónát, végül elmorzsoltam benne az olajat. Utoljára kevertem bele a meglangyosított szójatejet. Annyi legyen, hogy jól formálható tésztát kapjunk. Lisztes deszkán kinyújtjuk, megszórjuk a köménymaggal és perecformával kiszaggatjuk. Kilisztezett tepsiben, kb 20 perc alatt készen van 210 fokon.

Posted 2010. december 7. by eletkert in Receptek

Tagged with , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: