Gesztenyés és mákos beigli nyersen   Leave a comment



Gyakorlatoztam karácsonyra, hogy akkor már flottul menjenek a dolgok:) Így sikerült elsőre…

A receptet Gittától tanultam: http://gittarawfood.blogspot.com/2009/12/beigli.html
A tortalap receptjét nála nézzétek, a töltelékek változtak. A tortalapokhoz annyit fűznék hozzá, hogy azt ugye előre elkészítjük, de teljesen meg tud merevedni a hűtőben. Úgy tettem hajlékonnyá, hogy vízgőz fölé tartottam kis ideig.
Gesztenyés töltelék:
2 napra beáztatunk 30 dkg friss gesztenyét
1 narancs leve, és pici darabokra vágott héja
1 csipet só
1/4 csésze bio juharszirup
pici desztillált víz
A gesztenyét megtisztítjuk, és négybe vágva rakjuk az aprítóba. Egész finomra aprítjuk, utána mehet a turmixba a többi hozzávalóval. Krémesre turmixoljuk. Ráterítjük a felpuhított beigli lapra, és feltekerjük. Ez után legalább 3 órát álljon a hűtőben. A gesztenyemasszám kicsit híg lett, nagyon puha lett másnapra a tortalap, csak óvatosan tudtam vágni. Ilyenkor érdemes beletenni egy kis útifű maghéjat a töltelékbe, hogy ne járjunk így.
Mákos töltelék:
1 1/2 csésze mák
2 ek hársméz
1/4 csésze arany mazsola
1 ek citromlé
1 citrom reszelt héja
Jól összedolgozzuk, és ugyanúgy járunk el, mit az előbb.
Mennyei finom lett mindkettő, még a kinézetükön fogok javítani egy kicsit:-)

Posted 2010. december 11. by eletkert in Receptek

Tagged with ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: