Káposztás mandula pogácsával   2 hozzászólás



Hideg van, nem tudtam, mit kéne ebédelnem, ami jól megmelegít. És akkor eszembe jutott a fiam kedvence, amit minden télen főztem neki: Káposztás bab csülökkel! Szóval, innen az alapötlet, lássuk, mi lett belőle:-)

Hozzávalók:
1 marék savanyú káposzta
1 ek hidegen sajtolt mogyoróolaj (amid van)
2 kk. pirospaprika
2 cikk fokhagyma
5 szem héjazott mandula
5 szem áztatott dió
Az olajba belereszeltem a fokhagymát és jól összekevertem a pirospaprikával. Ezt az öntetet ráöntöttem a savanyú káposztámra és jól elkevertem őket. Tetejére jött a mandula (mint nagy szemű bab) és a dió (mint csülök) :-)))
Mennyei!!!!
Pogácsa:
1 marék teljes kiőrlésű búzaliszt
1/2 marék árpaliszt
1 tk. himalája só
1 kk szódabikarbóna
1 ek. szezámmag
2 ek mogyoróolaj
annyi víz, amennyit felvesz.
Jól formázható tésztává gyúrjuk, pogácsákat formázunk belőle a kezünkkel és 15 perc alatt 210 fokon készre sütjük.

2 responses to “Káposztás mandula pogácsával

Subscribe to comments with RSS.

  1. Nagyon jo recept:) Nem is tudtam van fiad, sosem olvastam ezelott rola nalad.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: