Narancsos marcipán bonbonok   Leave a comment



Pénteken karácsonyi buliba vagyok hivatalos Mátrafüredre, és már készülődöm:-)

Marcipán:
10 dkg hántolt mandula
1/2 narancs leve
2tk Xilit
1,5 cm bourbon vaníliarúd
pici mandulatej
1tk. Útifű maghéj
A hozzávalókat összeturmixoljuk, és megvárjuk, amíg formázható anyagot kapunk.
Csokimáznak csak felolvasztottam étcsoki bevonót, amit pici mandulatejjel hígítottam. Forrásban lévő víz fölött felolvasztjuk a csokit, és a már megformált bonbonokat belemártjuk. Zsírpapíron hűtőben szárítjuk. Ebben az állapotában látjátok fent.
Itt lent pedig már dobozkákban a Raffaellókkal együtt:

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: