Paprikás csicsóka káposztasalátával   Leave a comment



Paprikás krumplit kívántam, de a krumplit nem szeretem nyersen, a csicsókát viszont annál jobban:-))) Nagyon finom lett, csak ajánlani tudom:-)

Hozzávalók 1 tányérra:
2 db csicsóka
1/2 fej vöröshagyma
1 karika vegabond kolbász (Búzahúsból) http://bioszallito.hu/Vegabond_Paprikas_gabonahus_szendvicsfeltet-termek-8266
1 csipet egész kömény
2 csipet himalája só
1 csipet majoranna
1 kk pirospaprika
1 ek mogyoróolaj
1/2 csésze desztillált vagy forrásvíz
A csicsókát víz alatt jól megsikáljuk és kockára vágjuk. Ahol nem tudjuk tisztára mosni, rásegíthetünk egy hámozóval, de a legtöbb vitamin a héja alatt van, erre figyeljünk:-)
A hagymát hámozóval félhold alakúra vágjuk, és összekeverjük a csicsókával és a többi hozzávalóval. A vizet jól megmelegítjük, és melegen öntjük a többiekhez:-)
Már ehetjük is a meleg ebédünket:-)
Káposztasaláta:
Felcsíkozzuk a káposztát (most géppel csináltam) adunk hozzá pár karika póréhagymát, és besózzuk picit. Csinálunk neki pici levet desztillált vízből, amihez teszünk pici Xilitet, citromlevet és köménymagot. Ráöntjük a káposztára és esszük:-))

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: