Pirított árpatea   4 hozzászólás



Végül estére a kedvenc teám, ami nem csak finom, de gyógyít is:-)

Megpiríthatunk előre több árpát is:

amit kis üvegedényben tárolhatunk a felhasználásig:

A magokat vastag falú, lehetőleg vasedényben pirítsuk addig, amíg finom illata lesz. Ott kell állni mellette, nehogy odaégjen, mert akkor keserű lesz. Hamar készen van.
A tea elkészítéséhez 2-3 teáskanál pirított árpát felöntünk 1/2 l vízzel és forrástól 10 percig főzzük. Nagyon finom, édes íze van, igazi nyugtatós lefekvés előtt.
Ez a tea különösen alkalmas arra, hogy elősegítse az állati zsiradék távozását a szervezetből. A bőrt megtisztítja a pigmentfoltoktól. Végül, de nem utolsó sorban, kiválóan alkalmas láz csillapítására!!!

Advertisements

Posted 2011. január 9. by eletkert in Gyógyító italok

Tagged with ,

4 responses to “Pirított árpatea

Subscribe to comments with RSS.

  1. és nem szükséges megőrőlni? vagy akkor árpakávé lesz belőle?

    zemplényiné marika
  2. Milyen árpát használtok? Árpagyöngye jó?

    Brátán erzsébet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: