Tönkölygombóc pikáns karalábémártásban   Leave a comment



Ma ez jött ki belőlem:-))))

Gombóchoz
1 marék csíráztatott, majd visszaaszalt tönköly
1/4 csésze darált tökmag (kávédarálón)
1 pici reszelt vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma

pirospaprika
petrezselyemzöld aprítva
desztillált víz
A tönkölyből pelyhet készítünk (kézi malommal) és beáztatjuk desztillált vízbe legalább 2 órára, meleg helyen. (a konvektoron pihent nálam:-) Mikor már megpuhult és jól felszívta a vizet, akkor fűszerezhetjük, majd a kezünkkel gombócot formázunk belőlük. Egy részét szezámmagba, a másik részét pattogatott amarántba forgattam.
Mártáshoz:
1 fej zsenge karalábé felaprítva
1/2 csokor petrezselyem
1/4 csésze darált (kávédarálón) napraforgómag
1-2 kanálnyi snidling

1 tk. hársméz
1 ek. citromlé
1 cm reszelt gyömbér
desztillált, vagy forrásvíz
A hozzávalókat összeturmixoljuk, és tálaljuk. A gombócokat a tetejére tesszük és tetszés szerint díszítjük.

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: