Spenótos metélt sült tofuval   Leave a comment



Ha valaki kedveli a fokhagymás, csípős ízeket, annak kimondottan ajánlom ezt a testet-lelket felmelegítő ételt:-) Ha már csak nyerset eszel, akkor a sült tofut hagyd el, és a fehérjét helyettesítsd áztatott dióval vagy mandulával.

A metélt az egyértelműen reszelt, nyers csicsóka, ami ki nem maradhat manapság az ételemből, annyira szeretem:-)
A szószhoz, dobjunk a turmixgépbe
2 marék nyers, tisztított spenótot,
1/4 csésze tökmagot
1/4 csésze kesudiót
1/4 csésze napraforgómagot
1/2 kk himalája sót
1 csésze desztillált vizet
3 cikk fokhagymát
1/2 kk szerecsendiót és
1 ek extra szűz olívaolajat
és már turmixolhatjuk is. Teljesen krémes, gyönyörű masszát fogunk kapni, amit ráöntünk a csicsókára. A tetejére mehetnek a magok, a tofu, vagy amit megkívánsz feltétként:-)
A tofu erős paprikás, és sütés előtt megszórtam egy kis magyaros fűszerkeverékkel.
Itt van a rétegezett nézet:

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: