Fűszeres sárgaborsógombóc saláta bölcsőben   Leave a comment



A mai ebéd szintén az átállóknak kedvez, de azoknak is tökéletes, akik már csak nyers ételt esznek. Ebben az esetben a gombócot tökéletesen helyettesítheti az áztatott dió és mandula, vagy pár pici rózsa karfiol. Jó étvágyat mindenkinek:-)

Hozzávalók a zöldségágyhoz:
1 pici fekete retek gyufaszálra
pici gyalult édes káposzta
kb 5 cm póréhagyma karikázva
1 sárgarépa gyufaszálra darálva
pici karalábé kockázva
néhány rózsa karfiol
1 csokor petrezselyem apróra vágva
pici só
pici oregánó
pici majoranna
1 ek hidegen sajtolt mogyoróolaj (lehet más is)
A hozzávalókat jól összedolgozzuk és megtöltünk vele egy szép nagy jégsalátalevelet.

Gombóc:
A sárgaborsót megmossuk és feltesszük annyi vízben főni, hogy bőven ellepje. Később lehet pótolni a vizet, ha felszívja. Tettem bele egy bélyegnyi kombut, (japán tengeri zöldség) póréhagymát, pici sót, csipet szerecsendiót, csipet borsot, csipet curryt. Az ízhatás isteni lett. A sárgaborsó jól besűrűsödik, miután kész van, de a gombóchoz alakításhoz besegítettem a kiskanálnyi útifű maghéjjal is. Miután kihűlt, gombócot formáztam belőle, és kis spenótkezeken raktam a zöldségágyra.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: