A megoldás itt van!   9 hozzászólásParadigmaváltás az étkezésben
A Foodmatters című dokumentum film:
http://www.rainmakerteam.co/video/Foodmatters_hu/foodmatters_hu.html

késztetett az azonnali írásra:-) Boldog vagyok, hogy már ilyen sok ember -köztük sok orvos is- látja, hogy az optimális táplálkozás lesz a jövő gyógyszere! De miért ne lehetne már a máé is???

A film tökéletesen rámutat a jelen kor problémáira, amik nem mások, csak megoldásra váró feladatok! Oldjuk meg együtt!
Csak azt kell észrevennünk, hogy vannak választási lehetőségek, mégpedig rengeteg! Ehhez ajánlanék fel egy kis segítséget azzal, hogy felvázolom a jelen helyzetet, és mutatok egy utat a sok közül, ami szerintem nagyon jó helyre visz. De természetesen mindenkinek a saját útját kell végigjárnia. Ezt vegyétek csak egy ötletnek, amiből ki lehet indulni, csak úgy, mint a receptjeimnél:-) Innentől már csak a fantáziátok szabhat határt, és az miért is szabna?
Mi is a jelenlegi helyzet? Nézzünk csak szét! Nem is kell messzire mennünk, csak a közvetlen környezetünkben. Azt látjuk, hogy sok a beteg, a túlsúlyos, az anyagilag erősen korlátozott helyzetben lévő ember, akiknek fogalmuk sincs a jólétüket befolyásoló legalapvetőbb dolgokról.
És miért nincs? Mert azt sem tanították meg rá, akinek feladata lenne őket erről felvilágosítani. Sem orvos, sem tanár nem tanul arról egy percet sem, hogyan maradjunk egészségesek, hogyan legyünk boldogok, hogyan éljünk teljes életet! Sőt, a jelenlegi tanulmányi rendszereket arra alapozták, hogy mindent mindentől szétválasszanak. Így az egészet meglátni szinte már lehetetlen, mert mindenki csak egy rész tudást kap belőle! Ezért hiszi manapság a legtöbb ember azt, hogy őt csak az orvos tudja meggyógyítani, vagy csak a boltban kapott csávázott mag a kiváló. És amíg elég sokan nem kezdenek el panaszkodni a halálgyárakra, addig marad a gyógyszeripar és maradnak a jelenlegi terápiák is:-(
Ezek miatt a dolgok miatt lehetséges az is, hogy hatalmat adtunk olyan cégeknek, akik olyan génmanipulált vetőmagokat akarnak nekünk eladni, amik termése nemcsak megbetegít -a táplálás helyett- de még csak magot sem hoz, hogy legközelebb is csak tőlük tudd megvenni. Itt már kicsit eldurvult a kapitalizmus, és ugyanígy az egészségügyben is, ahol a gyógyszernagyhatalmak uralkodnak. Azt hitették el velünk, hogy ők harcolnak a rák ellen!! Ja, hogy abba mi belehalunk? Ugyan már, ez csak a mellékhatás:-))))
Szóval, ne adjunk ennek több figyelmet, mint amit a tények miatt muszáj. Adva van jelenleg egy egészségügy, aminek egyáltalán nem érdeke az egészség. A termelés az érdeke, a még több munka, azaz a még több beteg. Akik nem halnak meg hamar, hanem jó sokáig élnek, és közben végig fogyasztják a “gyógy”szereket, ami ugye busás hasznot hoz rengeteg érdekeltnek…. Ez az egyik oldal.
A másik egy nagyon egyszerű és természetes oldal. Nem kell hozzá diploma, és előtanulmány sem. te magad kellesz csak hozzá! Érdekel? Akkor folytassuk:-)
Az vagy, amit megeszel! Még tovább megyek: jelenleg az vagy, amit idáig megettél, és döntéseid közvetlenül befolyásolják a hátralévő életedet. Sőt, az ételed befolyásolja a viselkedésedet! Ugye azzal mindegyikünk tisztában van, hogy 7 évente az egész testünk, minden sejtje kicserélődik. Vajon miből építik fel magukat a sejtjeink? Csak abból az ételből, italból és levegőből tudják, amivel mi szolgálunk nekik. Ha körülnézel, biztosan sok elhízott embert látsz magad körül, akik csak esznek, esznek és mégis mindig éhesek. Ennek nagyon egyszerű oka van. Olyasmit esznek, aminek semmi tápértéke nincs a szervezetük szempontjából. A sejtek nem kapják meg az legalapvetőbb tápanyagokat, amiből egész-ségesre fel tudnák építeni magukat. A mesterségesen előállított, hőkezelt, de még a több ezer kilométerről ideszállított élelmiszerek is elveszítik tápértékük legjavát, ha nem teljes egészét. Ezt sem szeretném túlragozni, biztos mindannyian tudjátok, mennyire károsak az előre gyártott, adalékanyagokkal fűszerezett műkaják. Arra szeretném inkább felhívni a figyelmet, hogy mi az, ami táplál testet és lelket, nem arra, ami nem, mert azt már nagyon is jól ismeritek:-)))
Amit viszont aránylag kevesen tudnak, hogy a főtt, hőkezelt ételre a szervezetünk toxinként (méregként) reagál. Miért is van ez? Minden növényben, minden élő dologban vannak enzimek, amik a lebontásukhoz szükséges anyagokat és információt tartalmazzák. Ezek az enzimek, amik hőkezelésre elpusztulnak, így a szervezetünknek kell előállítania újakat, hogy fel tudja dolgozni az élelmiszert. Ezek után már senki sem fog azon csodálkozni, miért is kell lefeküdnünk a vasárnapi ebéd után egy kis erőt gyűjteni, az helyett, hogy az ebéd látna el minket életerővel???
Itt is 2 megoldást látok. Az egyik az, hogy ha valaki odafigyel magára, hogy továbbra is sok főtt ételt eszik, mert valamiért képtelen lemondani róla de ez mellett ugyanilyen sok táplálékkiegészítőt és vitamint is. Ez a költségesebb megoldás szerintem.
Ezen az oldalon nem nehéz kitalálni, hogy én melyiket preferálom:-))))
Természetesen a legalább 80%-ban nyers étkezést! Ha ezek a zöldségek, gabonák, gyógynövények, és fűszerek vegyszermentes gazdaságból származtak, ahol nem szipolyozták ki a földet, tényleg semmi szükséged mesterséges vitaminokra és kiegészítőkre, mert nem szenved hiányt a szervezeted. De amíg hiánybetegséged van -már pedig manapság nagyon sok embernek van, ha nemmindenkinek- akkor szükséges lehet táplálékkiegészítő használata is. De ezt mindenki csak saját maga tudja eldönteni. És most értünk el egy sarkalatos pontra. Nagyon sok ember tisztában van már azzal, hogy mérgezi magát. Mégis naponta az mellett teszi le a voksát, hogy ezt továbbcsinálja és nem változtat semmin. Miért van ez? …
Miért nem tudod, hogy te vagy a világ legjobb orvosa és táplálkozás szakértője saját magadnak? Minden benne van a testedben hogy érezd, mi az, ami számodra a legjobb. Csak egy picit oda kell figyelni magadra!!! Kérlek!:-) Ez annyira egyszerű! Sőt! Olcsó, egyszerű, biztonságos és hatékony! Miért nem teszik ezt mégsem az emberek???
Azért, mert ez felelősségvállalással jár. Sokkal könnyebb az orvost okolni, aki nem gyógyított meg, vagy a boltost, aki rossz vetőmagot adott el nekem… De kérdezem: miért vetted meg? Miért az orvosban hiszel és nem saját magadban? Mert az túl egyszerű? Valamiért az emberek nem szeretik az egyszerű dolgokat. Minél bonyolultabb valami, annál hitelesebb:-))) Ezért van az, hogy manapság a tudományban és a doktorokban hisznek ugyanúgy,mint a középkorban a papokban. Jó csel ez,ugye?? Csak ki kell ejteni, vagy le kell írni a bűvös szót: tudós, tudomány, doktor, professzor, és a legjobb, ha ez újságban van, vagy a TV-ben, akkor a nagy többség elhiszi az adott dolgot, bármekkora képtelenség is az. Sőt, bizonyítottnak tekinti azt, amit más mond. Csak ezért, mert ő doktor, tudós, satöbbi. Veszélyes ez…. Én azt mondom, maradjunk az egyszerű, saját magunk által leellenőrizhető dolgoknál.
Te, aki idáig eljutottál az olvasásban, biztos vagyok benne, hogy képes vagy felvállalni a felelősséget saját magadért! Nem másért, azért ő a felelős. Csakis saját magadért. Az egészségedért, az életminőségedért, az egész életedért. Ha eljutottál idáig, máris nyertél! Egészséget, jólétet, hosszú, minőségi életet. Azért ez nem kevés!
Amikor nyers, vegyszerezetlen, növényi étrendet választunk, azzal visszaadjuk saját magunknak a hatalmunkat.
Nincs olyan gyógymód, ami meggyógyítaná a rákot, vagy bármilyen más krónikus betegséget, ezért soha nem is fogják megtalálni! De jókat keresgetnek a mi adónkon, ameddig ezt megengedjük:-))))
Ami megoldást jelent ezekben az esetekben, egy teljes életmódváltás, amely hatására ismét annyira megerősödik a szervezetünk, hogy rákról és más krónikus betegségekről még csak szó sem lehet benne.
A megoldás itt van! Mindig is itt volt! Csak valamiért nem láttuk meg.
Hogy is kezdd ezt a váltást? A filmben az egyik szereplő elmondta, hogy a sógora 18 hónap alatt 70kg súlyfölöslegtől szabadult meg úgy, hogy minden reggel, -mielőtt akár 1 teát, vagy kávét megivott volna- első dolga az volt, hogy megivott 1-2 liter tiszta vizet. Ez sok mindent kimosott belőle. Volt, hogy egyszerre 7kg-val lett kevesebb. Inkább nem gondolok bele, de jó ötletnek tartom. Kezdjük 1 liter tiszta vízzel a napot!
Az egyetlen, ami még hátravan, hogy terjesszük ezt az infót. Ezt próbáltam most tenni, remélem sikerrel.

Reklámok

Posted 2011. február 10. by eletkert in Írások

Tagged with

9 responses to “A megoldás itt van!

Subscribe to comments with RSS.

 1. Heya i am for the first time here. I found this board and I find It really useful & it helped me out much. I hope to give something back and help others like you aided me.

 2. Nagyon jó összefoglaló írás Ildikó! Gratulálok hozzá! A linkedet megosztottam a Facebookon, és küldöm a hírlevél olvasóimat is egy kis olvasásra hozzád! 🙂

 3. Nagyon szépen köszönöm Nóri, megtisztelsz vele:-)

 4. Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that it is truly informative. I am going to watch out for brussels. I’ll be grateful if you continue this in future. A lot of people will be benefited from your writing. Cheers!

 5. Thank you Heya! Honored that you read.

 6. Kérdés? Honnan szerzed be a bio/vegyszermentes/biodinamikus/élő zöldséget, gyümölcsöt, gabonát, olajos magvakat, fűszer- és gyógynövényeket? Boltból? Régen rossz. Ott vernek át a címkékkel, ahol nem szégyelnek. Csak nézz utána mennyit higultak a biorendeletek! Nézzd meg mennyi féle szer, adalékanyag használható bio minősítés esetén is, s ráadásul, csak bizonyos nagy százalékban kell bionak lenni, pl. a ter,ékeknél (liszt, vagy más), a hőn áhitott tönköly liszt, amit megvehetsz elég, ha csak a 3 felmenője tartalmaz egy tönköly gént is, s ebből is elég, ha a liszt 15 % az a többi sima búza. Valódi tönköly liszteknél nem az szerepel, hogy tönköly, hanem a fajtája. Mi franckenkorn termesztünk magunknak, Égi áldással, nem üzletszerűen. Olyan hatású a fogyasztása, hogy össze sem hasonlítható bármely más gabonával. Ilyet nem lehet venni. Csak nagyon kevés van belőle, s az ott termő felesleget a szűk ismerősi kör felveszi. Persze üzletszerűen is termesztik borsos áron, de az már “nem világít”, “szürke” (ez nem a szemnek látható szinét jelöli). A többi viszont bőtermőbb fajta, beltartalom még csak-csak, de szellemiségből üres.
  Valódi élő táplálékot csak te termelhetsz magadnak! Esetleg még neked adhat a szintén jól gondolkodó közeli ismerősöd, aki magának is termel, s jószívvel ad belőle neked vagy cseréltek, kinek miből van feleslege.
  Én ezt teszem, de tudom sokan fáradságos munkának vélik. Nincs csodálatosabb, mint Isten szent ege alatt dolgozni, tevékenykedni? Nem pénzért robizni, hogy vehessek valami ennivalót, s ha jót akarok több pénz kell. Nem! Nézted már a földet, ahogy növekednek benne az általad gondozott növények? Kértél rájuk áldást? A munkádra? Felajánlottad azt a pár izzadságcseppet a homlokodon valami jóért, mondjuk a növényeknek, hogy ízletesebbek legyenek? Érezted már milyen jó kapálás után elfáradva végig nézni a kertet, hogy az ehető növényeidet kibontottad a gyomok fogságából, hogy levegőhöz, élettérhez jusson? Gondoskodtál a gyomokról, hogy visszatérjenek a földhöz, az örök körforgásba?

 7. Drága Ildikóm! A hozzászólásokban is nagy szeretet és áldás van. Nem hiába tevékenykedsz, ragyogó példát mutatsz, még az olyan idősebb, és gyógyszerektől tönkretett ember számára is,mint én. Bárcsak elölről kezdhetném ezt az egész küzdelmes életet. Hát majd legközelebb, akkor már okosabb leszek és tapasztaltabb. Marika

 8. Kedves Mariann!
  Elnézésedet kérem, hogy elfelejtettem válaszolni a bejegyzésedre. Természetesen a zöldségek többségét itt termelem a biokertemben. Amit nem tudok, azt megveszem és evés előtt a rezgésszintemre emelem:-)
  A tönkölybúzát a barátnőm anyukája termelte a biokertjében, és én őrlöm mindig frissen a kis házi malmomon. A most induló Életkertben szintén ez a cél, hogy a zöldséget megtermeljük magunknak, a saját szellemiségünknek megfelelőt. Csak ízelítőül: mielőtt elvetem a magocskákat, a számban tartom, hogy átvegye az energiáimat és érezze, mi az, amire szükségem van, mit vegyen fel a talajból és az éterből. Miután kiültetésre került, mezítláb tevékenykedek körülötte, mert innen is rengeteg információt tud begyűjteni a cseperedő növényke, mivel a talpunkon keresztül méregtelenítünk sok mindent. És persze, ezzel kellett volna kezdenem, hogy folyamatosan szeretgetem őket, és simogatom a figyelmemmel… Így cseperednek nálunk a növénykék:-)
  Igen, a”gyomokról” is gondoskodom, saját komposztálónk van, amiben csodás növényi humusz készül. Állati trágyát nem használok. Remélem, kielégített a válaszom, és legközelebb már nagyobb örömmel és bizalommal tudsz idetekingetni te is! Keresd azt, ami összeköt! Itt megtalálod!
  Szeretettel:
  Ildikó az Életkertből

 9. Szia Marika!
  Köszönöm szépen a szeretetteljes hozzászólásodat! Mindig boldoggá teszel és megtisztelsz vele, hogy itt csemegézel:-)
  Millió puszi neked érte!
  Ildikó az Életkertből

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: