Savanyú káposzta   Leave a comment


Jó hírem van, készül az idei valószínűleg utolsó kis adag savanyú káposzta!

Hozzávalók:

3 kg káposzta
4 nagyobb fej hagyma (vörös, lila mindegy)
1 marék Himalája só kb
2 ek köménymag kb
1 ek rózsabors kb
1 ek mustármag kb

Ez 4 kisebb fej káposzta volt, kézi szeletelővel pillanatok alatt csíkokra vágtam. Rétegezve tettem az edénybe, mindig jó alaposan lenyomkodva. Egy réteg káposzta, 1 réteg hagyma, sok só, és ezt a réteget megszórtam a fűszerekkel. Most 2-3 napig bent lesz a konyhában, utána kikerül a hideg kamrába. Közben is folyamatosan nyomkodom le, amíg a leve mellette feljön. Körülbelül 1 hét múlva eszünk belőle először:-) Addig itt pihen, és az aprónép végzi a dolgát:-)

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: