Fasírt csíraköntösben parmezán sapkával   Leave a comment


Elkészült az ünnepi ebéd:-)

Hozzávalók:
Rizsköret= darált, nyers paszternák

Fasírt:
1 nagyobb sárgarépa
1/2 csésze áztatott tökmag
1/2 csésze áztatott napraforgómag
1 kisebb fej vöröshagyma
2 cikk fokhagyma
Himalája só ízlés szerint
1 csipet curry
1 tk pirospaprika
1 csokor petrezselyem
A hozzávalókat robotgéppel jól összedolgozzuk.

Parmezán krém:

2 ek napraforgómag
2 ek tökmag (minden mag beáztatva előtte)
1 ek mogyoró
1 tk barnarizs miso
1 ek szójaszósz
1 ek citrom leve
2 csipet feketebors
1 nagyobb cikk fokhagyma reszelve
1 ek nyers zabrost
A magokat először aprítóval picire daráltam. A misót simára kevertem 1 deci hideg vízzel, és folyamatosan öntöttem a robotgépbe a magokhoz. A többi hozzávalóval is összedolgoztam, amíg ilyen csodás krémes állaga lett.

A fasírtokat megszórtam retek- és lucernacsírával, és a tetejükre került a parmezán sapka 😉

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: