Fokhagymás trappista sajt   5 hozzászólás


Elkészült az első szeletelhető, reszelhető nyers, szója nélküli növényi sajtom! WOW! Nagyon boldog vagyok, mert úgy, mint Nóri, én is imádom a sajtot! Merem állítani, ez finomabb az eredetiknél! Nem kis adag lett, aki erre jár, ugorjon be egy kóstolóra:-)

Hozzávalók:
1 csésze napraforgómag
1/2 csésze kesudió
1/2 csésze héjazott mandula
1 csésze zabpehely
1 teáskanál kurkuma
1 teáskanál pirospaprika
1/2 teáskanál őrölt mustármag
1 teáskanál Himalája só
1 pici lilahagyma reszelve
3 nagy cikk fokhagyma reszelve
1 ek darált szezámmag
1/4 csésze inaktív sörélesztő pehely
1 csésze nyers zabtej
1/2 citrom leve
sűrítéshez:
1 csésze desztillált víz
1 púpozott evőkanál agar-agar pehely

A hozzávalókat zabtejben áztattam 2 órán keresztül, utána robotgéppel összedolgoztam, majd botmixerrel finomítottam. A masszát beleraktam egy nagyobb tálba, és a sűrítéshez elkevertem a vízzel az agar-agar pelyhet. Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett addig forraltam, amíg az össze pehely felolvadt. Ekkor ráöntöttem a masszámra, és alaposan összekevertem. Kiolajozott formába tettem, és egész éjjel a hűtőben pihent. Reggelre ez a csoda várt rám:-)
Az eredeti receptet itt találjátok Nórinál:
http://www.fittnok.hu/novenyi-sajt-keszitese-hazilag

5 responses to “Fokhagymás trappista sajt

Subscribe to comments with RSS.

  1. Tyűűű, ez nagyon guszta lett! 🙂

  2. És milyen finom:-)

  3. Irigyellek, mert én képtelen volnék ennyit vacakolni, nálam maximum piritos kegyér jól meg fokhagymázva, esetleg ha van egy kis olaj, vagy vaj, pici himsó, és jöhet hozzá a tea. Ha egyedül vagyok, akkor bele telik 2-3 órába amig apránként elmajszolom, közbe olvasok, írok, takarítok, stb. Ha jön a barátnőm akkor 1 óra alatt elfogy, és közben nagyot csevegünk. Néha szokott hozni fokhagymás sajtot, Kész.
    Az az igazság, hogy sajnálom az időt fözöcskézésre, inkább olvasok, vagy egyébb…….

    zemplényiné marika
    • Ezért én csinálom őket 😀 Mert én imádom csinálni! Imádom, hogy megalkotok valami egészségeset, ami ráadásul nagyon finom is;)
      Neked csak az a dolgod, hogy megkóstold! Tudod 😀
      Pusziiiiiiiii

  4. és már nagyon várom, hogy megkostólhassam.!!!!
    A tárkonyról szedtem magokat az ősszel. Azokat most kell elültetni, vagy késöbb, vagy egyáltalán mit is csináljak vele? hogy legyen még sok tárkonyocska….???

    zemplényiné marika

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: