Medvehagyma sajt   Leave a comment


Láttatok már zöld sajtot? Az enyémnek nem is lehetett más választása, mert az alapja tökmaglisztből van:-)

Hozzávalók:
1 csésze tökmagliszt
1/2 csésze lenmagliszt
1 nagy csokor medvehagyma
1 kk Himalája só
1 dl víz
1 ek agar-agar
Az agar-agart elkeverjük a vízzel, és forrás után addig főzzük, amíg elolvadnak a pelyhek. Addig a többi hozzávalót bedobjuk a botmixeres edénybe, és összemixeljük az agar-agar lével. Kiolajozott formába tesszük, jól belenyomkodjuk, és hűtőbe tesszük, amíg megdermed.
Ha kihűlt, kiborítjuk a tálból, és szeletelhetjük.
Nagyon jó sok zöldséggel (retek, paprika, paradicsom, és lehet hozzá enni lenmagkenyeret is.

Reklámok

Posted 2011. április 5. by eletkert in Receptek

Tagged with , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: