Humusz szezámos krékerrel   2 hozzászólás


Bocsi, hogy csak most került fel az ebéd, de ma egész nap füvet nyírtam, ebben a szupi szélben:-))) Tutira kitisztította az egész agyamat:-))))

Humusz:
1 csésze csicseri csíra (vagy áztatott, vagy főtt csicseriborsó)
3 cikk fokhagyma
1/2 csésze szezámmag megdarálva (nem volt tahinim)
1 csipet indiai fűszerkeverék (római kömény, kömény, mustármag, görögszéna, édes kömény nigella)
1 csipet kurkuma
1 ek szezámolaj
1 ek citromlé
1/2 csésze víz (kb.)
1 ek lenmagliszt
Az egészet jól összeturmixoljuk. Pirított kenyérre vagy krékrerre kenve ehetjük. Csírával, paradicsommal és paprikával ettem. Nagyon finom, és nagyon laktató.

Advertisements

2 responses to “Humusz szezámos krékerrel

Subscribe to comments with RSS.

  1. ez a csicsericsira irtó jól hangzik! Bárcsak tudnám milyen az íze! Gondolom a csicseriborsót kell kicsiráztatni. Akkor kell venni csicseriborsót is! Azt hiszem a többi van itthon. utána nézek és biztos, hogy megcsinálom, mert amit kenyérre lehet kenni, azt nagyon szeretem, csak kár hogy fokhagyma nincs benne! De talán lehet!? Azért kenyérre, mert azt megint nem tudom, hogy mi az a kréker? Nekem az autógumi jut eszembe, de biztosan nem az. Hát mejd megírom, hogy mit és hogyan sikerült? Puszi! Marika

  2. jaj!most látom, hogy van benne fokhagyma, nem is egy! bocs. Hát akkor nem is lehet rossz! /De mi az a kréker?…./

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: