Túróhabos répagombóckák   Leave a comment


Ez a vasárnapi desszert…. Szavak sincsenek rá, annyira finom lett:-)) Aki itt lakik a közelben, addig jöjjön, amíg még van belőle:-)))

A gombóckák alapját a kifőztük magazin Sárgarépás-gyömbéres puffancsok c. receptje ihlette meg, de szokás szerint, egy receptet sem tudok tökéletesen követni. Ez lett belőle:-)
gombóc alap:
1 nagy sárgarépa
8 szem datolya
1 marék áztatott dió
2 ek hidegen sajtolt lenmagolaj
1 tk fahéj
1 ujjnyi friss gyömbér
1 csésze kókuszreszelék
pici víz
A hozzávalókat erős aprítógépben pépesre keverjük. Könnyen formázható anyagot kapunk, amit a következő kesuhabbal csak picit felturbóztam.-)))
Túrókrém:
1 zacskó nyers kesudió
1/2 csésze víz
1 tk vanília por
2 tk Xilit
1/2 csésze kókuszreszelék
Az egészet összeturmixoltam, amíg teljesen krémes állaga lett.
Így tálaltam, de bármi készíthető belőle, akár a legünnepibb torta is, mert nagyon könnyen formálható.
A habocska tetejére pici áztatott lícium magocskákat tettem.
Nagyon nehéz abbahagyni az evését:-))))

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: