Eperfagyi   2 hozzászólás


Mindjárt jön a barátnőm, gondoltam, meglepem valami finomsággal ebben a fülledt melegben:-)

Hozzávalók:
2 csésze eper
1/2 csésze kesudió
1/2 csésze szeletelt mandula (vagy darált)
2 ek kókusz chips
1 ek juharszirup
1 ek Xilit
1 ek vanília por
1 csésze víz
1 csipet só
A hozzávalókat összeturmixoljuk, és poharakba töltjük. A tetejére tehetünk még egész epret, megszórtam kókuszchipssel, és díszítettem citromfűvel.
Mennyei!!!

Tudtad, hogy a piros, ízletes és lédús földieper milyen jótékony hatással van a szervezetedre? Meleg napokon remek szomjoltó, fogyasztása a jóllakottság érzését kelti, ezáltal kiváló partner a fogyókúrában, vértisztító hatása pedig segít a salakanyagok és a felesleges zsír távozásában. Nem csak belsőleg, de a bőrbe bedörzsölve is kiváló bőrápoló? Lássuk, mi mindenért jó még, ha epret fogyasztunk!
Megszabadít az elhalt hámsejtektől, napozás után hűsíti a bőrt, valamint véd az ultraibolya sugárzástól, ezért érdemes minél többet fogyasztani belőle.

Az eper gyógyhatásai:
szépít,
méregtelenít, fiatalít és fogyaszt,
kiváló az emésztési panaszok kezelésére,
vesebántalmak esetén,
a fájdalmak enyhítésére és a láz csillapítására,
tüdőgyulladás, reuma és pajzsmirigy rendellenességek esetén,
a pattanásos bőr kezelésére,
csökkenti a szívbetegségek,
a kötőszöveti gyulladások,
az agyér-elmeszesedés kialakulásának kockázatát is.

Eperkúra az egészségünkért

„A földieper az első tavaszi gyümölcsök egyike. Aki eperkúrába kezd, annak tudnia kell, hogy a sóoldó hatása eléggé intenzív, ezért előfordulhat, hogy fogyasztása során kiütések jelentkezhetnek a bőrön. Ha a tisztító folyamatok elérték hatásukat, és a szervezetünkből kiürültek a méreganyagok, a kiütések maguktól elmúlnak” – mondta Dr. Borbényi Erika, a Napsugár Életház orvosa és életmód tanácsadója.

eper2
Ha nyersen fogyasztjuk az epret..

Csak közvetlenül fogyasztás előtt mossuk meg, mert ha vizesen tesszük a hűtőbe, hamar erjedésnek indul. Természetesen csak akkor lesz társunk a fogyókúrában, ha cukor nélkül fogyasztjuk.

A friss, zamatos földieperből például kitűnő koktélt készíthetünk: mivel az eperlé önmagában elég sűrű, erős illatú és ízű, célszerű almalével, tiszta vízzel vagy citrusfélékkel hígítani. Az eperlé gazdag C-vitaminban, foszforban, káliumban és kalciumban, valamint természetes fájdalomcsillapítót is tartalmaz.
Forrás: http://www.edenkert.hu/gyumolcs/gyumolcs-az-asztalon/gyogyito-gyumolcs-eper/3139/

Ha tetszik az oldal, kérlek támogasd a munkámat ♥
Kállay Ildikó
Bankszámlaszámom: 11773188-07475519
Paypal: ildiko@eletkert.hu
Ha úgy érzed a barátaidat is érdekelni, segíthetsz az oldal megosztásával is ♥
Legyen csodás a napod!!!

Reklámok

2 responses to “Eperfagyi

Subscribe to comments with RSS.

  1. és mi az a kokuszchips? esetle forgácsolt kokuszduó?
    És hogy vagy? Millió puszi Marika

  2. Igen, jól látod, forgácsolt és aszalt kókuszdió a kókusz chips. Nagyon fini:-)
    Köszi remekül vagyok, majd beszámolok, ha lesz változás:-)
    Puszi

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: