Pecsenyegomba   7 hozzászólás


Mostanában leginkább yang jellegű, makrobiotikus recepteket fogtok találni az oldalamon, mert miután lenyugodtam fogyás ügyben, rájöttem, hogy mi akadályozza meg, hogy újból normál helyzetbe kerüljek. Megint belefutottam a szokásos fejjel a falnak, mint egy buldózer jellegű hozzáállásomba, ami abszolút megakadályozott abban, hogy tisztán lássak, és az általam már oly jól ismert módszereket alkalmazva helyreállítsam az energetikai egyensúlyomat. Annyira egyszerű, és világos, hogy nem is értem, hogy nem láttam ezt meg azonnal.
Másfél éve leszoktam a cigiről, ami,mint tudjuk yang típusú energiát képvisel. Mivel az életem majdnem ugyanúgy ment tovább, csak cigi nélkül, volt egy kis elcsúszás yin irányban. Aztán rátaláltam a nyers étkezésre, – ami kiváló, és teljesen helyénvaló- és mivel éreztem, hogy ez egy csodás dolog rá is kaptam. A baj csak az, hogy előtte nem rendeztem magam egyensúlyba, és ezzel még jobban eltolódtam a yin irányban. Ez azzal járt például, hogy egy szép napos, augusztusi napon nyírtam a füvet, közben ittam a rengeteg vizet, ami a kiterjedt yin állapot miatt már nem tudott kiürülni belőlem, így felduzzadt a lábam, és az a 2 liter mind rajtam maradt, amit megittam. Döbbenet, hogy még itt sem jöttem rá, hogy mi a baj:) Most, hogy mással vagyok elfoglalva, ez egyszer csak megvilágosodott előttem, úgyhogy most tartok egy jó kis makrobiotikus kúrát. Annak ajánlom, akinek a yin típusú problémája van, mint kéz, vagy lábdagadás, nyirokrendszer, bőrrel kapcsolatos dolgok, szájüreg, mell, stb. Ha helyreállt nálam a rend, újból nyersen szeretnék táplálkozni, mert nagyon bejön:)

Hozzávalók:
1/2 kg csiperke gomba
1 csésze zabpehely
1 fej vöröshagyma
1 ek hidegen sajtolt mogyoróolaj
1 TV paprika
1 csomag petrezselyemzöld
1 ek friss kakukkfű virágostól
flekken fűszerkeverék
személyenként 1 maréknyi főtt barnarizs
1-1 koviubi

A hagymát félhold alakúra vágjuk, és a kakukkfűvel együtt megdinszteljük az olajon. Hozzáadjuk a picire felszeletelt gombát, pici vizet öntünk hozzá, és kb. 20 perc alatt készre főzzük. Közben beáztatjuk a zabpelyhet is egy kis vízbe, és mikor kész a gomba, hozzákeverjük. A tetejére karikáztam a paprikát, és megszórtam szezámsóval. Így lábosostól beraktam a sütőbe, és kb 15 perc alatt készre sütöttem. Az illata vetekszik a legfinomabb pecsenyék illatával, az íze pedig mennyei. No, ez az adag, amit sikerült lefotóznom, szerintem 2 főre is elég, annyira laktató:)
Koviubit ettem hozzá, tökéletes, harmonikus étel:) Jó étvágyat!

7 responses to “Pecsenyegomba

Subscribe to comments with RSS.

  1. Érdekes.

  2. Nos, ezt megcsinálom én is, mert szeretem az ilyen dolgokat. Millió puszi Marika

  3. Nagyon örülök Marika! Ez is gyors kajcsi, hamar el lehet készíteni:-)
    Majd írd le, hogy ízlett!
    Pusziiiii

  4. nagyon jól néz ki,lehet hogy ostobát kérdezek,de mitól makrobiotikus ez a koszt és mi az a koviubi? bocs…………,nagyon szeretem a receptjeid ,már amit el tudok készíteni.koszi.:-)))

  5. Szia Márti!
    Attól makrobiotikus, hogy zöldségekből és gabonákból áll, mégpedig a legideálisabb energetikai összeállításban.
    A koviubi az kovászos uborka:-)

  6. …ezek szerint én is makrobiotikus ételeket fogysztok és nem is tudtam,mert szeretem a gabonát is zoldségeket is és a koviubit is,koszi :-)))

  7. Ez valami isteni!!! Javaslom, hogy mindenki kóstolja meg, még azok is, akik máskülönben valamicskét idegenkednek a gombától, mert ez valami egészen más. Igaz, hogy nekünk a világ egyik legszebb helyén volt szerencsénk elfogyasztani, s e tény nyilván hozzáadott valamit az élményhez, de meggyőződésem, hogy az étkezőben legalább ugyanolyan finom lett volna:)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: