Cseresznyés rakott köles   Leave a comment


Ezt a finomságot még vasárnap csináltam a gombócokkal, csak egy idő után meguntam gombócokat gurigázni, és leraktam inkább így a sütőedénybe:)))

Hozzávalók:
Hozzávalók:
1 csésze köles
1/2 kg cseresznye
1 tk Xilit
2 zacsi vanília (nem kaptam mást)
2 cm friss gyömbér reszelve
1/2 citrom reszelt héja
2 dkg kókuszzsír
1 csipet Himalája só
1 ek kukoricakeményítő

A kölest szárazon egy lábasban megpirítjuk, aztán felöntjük kb háromszoros vízzel. Csipet sóval, a Xilittel és vaníliával puhára főzzük. Félretesszük, hogy szívja fel magát. Amíg fő, kimagozzuk a cseresznyét és megszórjuk vaníliával.
Ha gyúrható állapotúra kihűlt a köles, beletesszük a többi hozzávalót ( kukoricakeményítő, citromhéj, gyömbér)és jól eldolgozzuk. Közben kóstoljuk, és ha nem elég édes, pótolhatjuk. Eddig volt egyforma a recept a cseresznyés gombóccal. Innen úgy változik, hogy
a kölest 2 részre osztjuk. Egyik felét lerakjuk egy kis sütőtálba, a tetejét jól megpakoljuk a vaníliás cseresznyével. Rárakjuk a maradék kölest, legfelülre pedig megint a cseresznye került. A tetejét megszórtam a spéci prézlivel:)))

Spéci prézli:
1 ek napraforgómag
1 ek mogyoró
1/2 ek tökmag
A magokat megpörköljük, és kávédarálón ledaráljuk. Összekeverjük vaníliával , és ebben hempergetjük meg a gombócokat. A maradékot a tetejére szórjuk:)

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: