Életünk a SÓ!   33 hozzászólásEgy figyelemre méltó cikket szeretnék megosztani veletek a sóról! A rendkívül fontos részeket itt kivonatolom, akit behatóbban érdekel, itt: http://www.hungarianrealnews.com/news.php?readmore=39 elolvashatja teljes terjedelmében!

Magyarországon, sajnos a só, nem igazán só, mert 40%-a kálium klorid, ami ebben a mennyiségben és összetételben súlyosan mérgező. “…az európai Élelmiszer Adalékanyagok Kódex Bizottsága általi CX STAN 150-1985, Rev. 1-1997, Amend. 1-1999, Amend. 2-2001, Amend. 3-2006-os előírásainak, amelyek az étkezési só Nátrium-klorid tartalmát “legalább” 97%-ban határozza meg!” Ez érdekes, ugye???
“Sokan nem ismerik a kálium-klorid élettani hatásait, mivel a nátriumszegény sókat reklámozzák minden TV csatornán, de Schobert Norbi honlapján, Horváth Rozi “védjegy” alatt is, ezért magyarázatot kell adnunk a kálium-kloridos, “nátriumszegény sók” élettani hatásairól: Kálium-klorid
Egyúttal kiemelném azok számára, akik nem rendelkeznek internetes elérhetőséggel, vagy kinyomtatva kapják meg a felhívást, hogy milyen tájékoztatást ad a kálium-kloridról a
Wikipédia:

“Gyógyászati felhasználása:
A kálium-kloridot pszichiáterek a mániás depresszió kezelésére is használják. Rendszeres adagolása, mondhatni, megszünteti az érzelmeket és a depresszió kezelhető. Hátulütője az, hogy rendszeres adagolása érzelemhiányos állapotot idézhet elő, így nem javasolják a konyhasó, azaz a nátrium-klorid helyettesítésére. Ezért nem is vezették be a konyhasó leváltását kálium-kloridra, mivel pszichiáterek javasolták az ötlet elvetését. Néhány termékben nagyon kis mennyiségben megtalálható, például sókeverékekben, káliumbevitel céljából.”

A lakosság mérgezése két generáció óta tart. A fenti idézetben szerepelő “nagyon kis” kálium-klorid mennyiség a legtöbb forgalomban lévő étkezési sóban 40%, vagyis egy kilógramban 40 deka! Sokak nem értik, miért közömbösek az egymás szomszédságában élők. Miért fordulhat elő, hogy közvetlen szomszédok is alig ismerik egymást, pedig hosszú évekig éltek a két emelettel feljebb, vagy három házzal odébb lakó mellett?
Miért válik rideggé, távolságtartóvá, összefogás-hiányossá az emberek zöme? A válasz nem csak a rohanó életben, a szakadatlan futkosásban, a létért folytatott küzdelem, időhiányos, elidegenítő hatásában rejlik.
A napi átlagos 15 gramm sóbevitelből, átlagosan, mintegy 6 gramm, kálium-klorid! Aki már vásárolt gyógyszertárban laboratóriumi tisztaságú nátrium-kloridot, vagyis tiszta konyhasót, tudja, hogy eleinte elsózza a rutinszerűen adagolt sóval ételeit, mert a NaCl “sósabb”, ízesebb, és nincs maró mellékhatása! ”

“Felvetődik a kérdés, miért kell egyáltalán sót fogyasztani, mikor a média a só-mentes, vagy minimális sómennyiség használatát ajánlja az egészséges életmódhoz?
A válasz az ember és a legtöbb állat fiziológiájában keresendő! A vérben, ami a szervezet oxigén, tápanyag -és salakanyagok szállításáért felelős, a kálium-klorid és a nátrium-klorid aránya 1:30. Ugyanennyi, némi helyi eltéréssel, a világtengerekben lévő kálium-klorid és a nátrium-klorid arány is, lévén ezek együttesen alkotják a földi élet bölcsőjét! Szintén ilyen arányban kevert oldatot kapunk a kórházban, élettani sóoldatként infúzióban a kiszáradás ellen, ha megbetegszünk! Ez utóbbi oldatot Ringer-oldatként is emlegetik…”

“”Orvosoknak tudatosan tanítják a káliumot olyan mértékben túladagoló “napi kálium dózisok” infúzióval beadagolását, mely az infúzió felgyorsítása esetén a kálium túladagolásnak a veseműködést csökkentő, mérgező hatása miatt, szívleállító hatású. Ezúton a “tanítás szabadságának” “az alkotmányos jogára” hivatkozva, bárkinek büntetlenül beadható a gyilkos káliumdózis a kórházakban. Így gyilkolt egy poznani kórházi ápoló is, s a hazai ápolónő is (a”Fekete Angyal”).”

Számos betegség kiváltója lehet a nátrium-kálium kényes egyensúlyának felbomlása is:  Számos betegség kiváltó oka lehet ez is, köztük a két legelterjedtebb a csontritkulás, és a rák, de férfiak nemzőképességét is rontja. Az erős savas közegben a sejt károsíthatja a DNS szerkezetét, és rákos megbetegedéshez vezethet. Kísérleti mérések megmutatták, hogy számos rákos betegnél alacsony sószintet mértek a testben.”

“A kálium-klorid a talajban sem kívánatos, mert: “A talaj magasabb káliumszintje más mikroelemek felvételét is akadályozza, például a légzés szempontjából fontos vas, vagy a már említett nitrátok lebontásához szükséges molibdén, mangán és cink felvételét. Ha ezek a mikroelemek ott vannak a szervezetben, akkor a nitrátokat ammóniákra bontják, és az távozik a szervezetből….Mivel a kálium nem engedi meg, hogy a növény elegendő kalciumhoz jusson, ezzel tönkreteszi a sejtfalat és emiatt növekszik a növények érzékenysége. A sejteket könnyen megtámadják a mikroorganizmusok, egyéb kórokozók, s mivel a laza sejtszerkezet elősegíti a szabad aminosavak felvételét – amelyek a mikroorganizmusokat táplálják – így azok elszaporodnak, a növényeken betegségek jelennek meg.”

Milyen következményei vannak a kálium-klorid mérgezésnek?
Szív és keringési problémák, magas vérnyomás, asztma, csontritkulás, érszűkület, fokozott trombózis, és infarktus veszély, anyagcserezavarok, de csökkenti a nemzőképességet is.
A kálium egy egyébként létfontosságú anyag, a vérben 5 mmol/liter -nek kell lenni belőle, azonban az egyensúlya annyira kényes, hogy 7 mmol/l-nél már megáll a szív!
Az orvosi biokémiából ismert Donnan egyensúly azt írja le, hogy a vérben 5 mmol/l káliumnak kell lenni.”

“A WHO is tökéletes ivóvízként ajánlja a desztillált vizet, tehát az Európai Uniós szabályok megsértése is, ha a hivatalos média a tiszta desztillált lágy ivóvizet ártalmasabbnak híreszteli, mint a kemény ásványvizeket és a mérgeket és vírusokat is tartalmazó vezetékes ivóvizet, s a konyhasó-használat hiánya és a káliummal dúsított ételek miatti valóban életveszélyes betegségeket ráfogja a tiszta víz nem létező mérgező hatására. ”

Még egyszer, a teljes cikket itt http://www.hungarianrealnews.com/news.php?readmore=39 tudjátok elolvasni, amit nagyon ajánlok!!!!

 

 

Reklámok

Posted 2011. június 28. by eletkert in Írások

33 responses to “Életünk a SÓ!

Subscribe to comments with RSS.

 1. Bizony én ezt már hallottam, sőt olyat is, hogy valaki a gyógyszertári sóval ízesít, ezért én is bementem a gyógyszertárba sót venni, de nem adnak. Vényköteles. Magyarán rá vagy kényszerítve, hogy a szennyezett sót edd, vagy semmilyet. Borzalmas.

  • Szia Szamóca!
   Egyáltalán nem vagy köteles megvenni a mérgezett sót. Bioboltokban lehet kapni Himalája sót (900Ft/kg), vagy Atlanti tengeri sót, ami 100% bio (580Ft/kg) és a román tiszta kősót (nem tudom mennyibe kerül). Ezek biztosan drágábbak a mérgezett testvérüknél, de fele annyi kell belőlük, mert annyira intenzív az ízük, nincsenek káliummal higítva. Én évek óta ezeket használom, kb másfél kg megy el egy évben. Ennyit biztosan mindenkinek megér a saját és családja egészsége:-)
   Szóval, no para. Tudunk róla, nem kérünk belőle, csak ennyi:-)

 2. Hát igen. Mérgeznek minket rendesen. Az ember alig győz utánajárni a termékek összetételének. Az új rendelet meg majd nem ér semmit, mert pl. ki mondja azt,hogy a sok zsír egészséges?!Vagy mitől lenn egészségesebb a cukrászdai sütemény annál, amit előrecsomagolva vesz az ember?!

  • Szia Mutant!
   Az új rendelettől szerintem ne várj csodákat:-) Az csak bevétel szerzés az államnak abszolút nem érdekli őket, hogy te mit eszel. Arra mennek, hogy ezek a termékek addiktívak (rá lehet szokni, minél többet eszel, annál többet kívánsz belőle) ezért az áremelés után is megveszi az, aki eddig megvette, így gyarapszik szépen az államkassza:-)))
   Nézd meg, a legegészségtelenebb hamburgereket nem adóztatják meg!!! Valszeg megállapodás jött létre köztük.. Ki tudja, nem is érdemes velük foglalkozni. Foglalkozzunk mi csak a saját és a családunk egészségével, az állam meg tegye, amit jónak lát. Úgysincs beleszólásunk:-)

 3. Hülyeség sót használni akármilyen tisztaságút is. Semelyik állat nem eszik külön sót. Nem véletlenül van ásványi só sok zöldségben, gyümölcsben. Azokat kell enni és kész.

  • Kedves Vendég!
   Én nem mondanám, hogy hülyeség sót használni, mert komoly hiánybetegséghez vezethet. Valóban nem lenne szükség külön só fogyasztásra akkor, ha csak nyers ételeket fogyasztanánk, amik olyan földben és tiszta levegőjű helyen teremtek, ahol az összes ásványi anyag rendelkezésükre állt. Ugyanis a műtrágyázással és a mérgezéses permetezéssel a talaj az utóbbi 100 évben teljesen elvesztette a normál összetételét. Sajnos az összes gabonánk és zöldségünk vitamin és ásványi anyag tartalma a 100 évvel ezelőttinek csak az 5%-a!!! Azért ez elég figyelemre méltó, ugye? Egyébként azt írod, az állatok sem esznek külön sót. Ez sem így van, mert a tehenekkel sót nyalogattatnak a gazdák! És az állatok normál esetben normál klímájú erdőben csakis NYERS ételeket esznek.
   De természetesen a te döntésed mit és hogyan teszel, hiszen a te életedért csakis te tartozol felelősséggel.
   Sok szeretettel:
   Ildikó

 4. Sokan mondják hülyeség a tiszta só -mig nem lesznek betegek -de hogy át is érezzétek ajánlok egy oldalt amit egy korbocnok irt –
  részlet :
  Tovább, magas vérnyomás. Az első, amit javasol az orvos: csökkenteni a sót az étrendünkben. Ezt mindenki tudja, mert nagyon régóta ezt sulykolják belénk. De jussanak eszünkbe a tehenek. Az első, amit a farmer a takarmányba tesz: egy darab só.

  “Egyetlen farmer sem lesz versenyképes, ha nem ad sót a jószágának. Egyszerűen belehal az állatorvos számláinak látványába, meg fog őrülni. Nekünk, pedig azt javasolják, hogy a só nem szükséges, sőt ártalmas, hogy elég az a só mennyiség, ami benne van a kenyérben, a salátában.

  Ne higgyék el. Képzeljék el, hogy egy orvos, aki 58 évet él, azt mondja: „Ne egyenek sót, ne egyenek vajat”, azok pedig, akik 120 évet élnek a sót is, a vajat is fogyasztottak”

  http://www.tienshoni.hu/index.php/hirek/107-a-halott-orvosok-nem-hazudnak.html?start=7

  Mindenki azt eszi amit jónak tart -és olyan Sósan és olyan sóval ahogy gondolja –

  Egy kis gondolkodtató – a tisztasó azaz a nátrium chlorid az emberi szervezet legfontosabb elemei kőzé tartozik -ha az ozmozis nyomás nem megfelelő a betegség elváltozás garantáltan megjelenik -több száz tesztem van már különféle betegségekben szenvedőktöl -tisztán látható -nincs a sejtszintű méregtelenités .
  azt is elárulom hogy a cukorbetegség -/ami nem is betegség / megoldásának egyik kulcsa a tiszta só nem a különféle káliumos és kitudja mivel kevert sónak árult vegyi anyag .
  aztán ajánlom a Talmud irásait -amit már nem eredetiben forditottak le -a tiszta só kimaradt valahogy –
  de ezt is olvassátok el -és gondolkodjatok el azon is miért lett betiltva a tiszta patikai só forgalmazása ….
  http://egeszseghazugsagso.freewb.hu/so-mitosz.

 5. Persze ennyivel nem elégszem meg -már elkészült a tengeri jódozott só -és az állitólag erdélyi kősó tesztje is -lesz döbenet -holnap képek is -azonkivül patikai tisztaságú sót is kapok kéz alol -azzal is megcsinálom a tesztet -hisz valamihez viszonyitani kell 🙂
  de ajánlok egy irást ami kicsit ferditve van mármint a cime:
  http://index.hu/tudomany/2011/05/05/a_sofogyasztas_visszafogasa_megsem_csokkenti_a_szivkockazatot/

  Mi is a címe az irásnak ? -A sófogyasztás visszafogása mégsem csökkenti a szívkockázatot –

  Ez igy nem jó de majd helyesbitek :A sófogyasztás visszafogása NÖVELI a szívkockázatot /is/

  “…sőt a szívbetegségek miatti halálozás éppen a legkevesebb sót fogyasztók csoportjában volt a legmagasabb (4 százalék), és a legalacsonyabb (1 százalék) azok körében, akik a legtöbb sót ették. ”
  Számoljunk : 100-4 ember … 10.000.000.- az 40.000 !!!! ember …… ide inkább nem írok semmit

  Az ország lakossága szépen csökken ahogy azt el is tervezték már régen……. és ez csak a szívbetegség és a vérnyomás -a többi betegségnél mi a helyzet

  Mert az összes betegségnél igen jelentős szerepe van annak kinek milyen a “Só szintje” a vérében ha alacsonyabb akkor már régen rossz !!

  Erről beszéltem már ezerszer -hiába tanulnak orvosnak szakértőnek pl táplálkozási szakértőnek mit is tanulnak ? a Só az káros az rossz az ellenség ezért azt csökkenteni kell … ezt egy okostojás kitalálja a többi már elnézést birka meg elhiszi -és ez nem csak a sónál van így ez jellemző a modern orvostudományra -kétségbe vonja azt amit évszázadok óta alkalmaztak eredményesen .
  A só – mivel is tartósítottak ? mivel fertőtlenítették a sebet ? Sózott szalonnát táblaszámra ették az emberek -mégsem lett semmi bajuk – az egyik ismerősöm pl nem eszik mást mint házi készítésű disznótorost amiben szinte minden másnap a sózott szalonna az előétele – annyi sót eszik hogy már rég szívbetegségnek vagy vérnyomásproblémának kellett volna mutatkoznia és mielőtt azt mondanátok majd a következő 10 évben előjön neki -gyerekkorától kezdve igy eszik és már közel 60 éves !! és olyan a kondija hogy sok 30 éves megirigyelhetné a súlya pedig teljesen oké -.igazi eredeti erdélyi kősót használnak
  És gondolom sokunknak van hasonló ismerőse vagy tud ilyen emberről akinél egyáltalán nem jött be ez a találgatósdi és rémhírkeltés a sóról –
  Nem tudom most a fitneszguru, és a többi nátriumszegény terméket áruló-forgalmazó emberek, cégek erre vajon milyen magyarázatot adnak -mi alapján vagy kinek a szakértelme alapján mérgezik az embereket -mert ez is mérgezés a javából -nátrium helyett más adalékok ,jó esetben -de akár káliumos só is kerülhet a termékükbe -ez nem mérgezés ?
  A miniszterelnökök semmit sem lépnek ,semelyik politikus sem sorozatos feljelentések után sem !!-kitaláljátok e miért ?? na pont azért …

  Ha valami évszázadok alatt alakult ki azt megfigyelték alakították és használták, mert teljesen bevált módszer volt – ez a gyógyításra is igaz -Gyógynövények teák – szabályozzák … Nátriumos só -Talmud azaz bibliai szentírásban benne van ! amit már lefordítanak abból a tiszta só kimarad a gyógyszertárban betiltják a patikai tisztaságú nátriumos só forgalmazását -és sorolhatnám oldalakon keresztül……… csak én látom az összefüggéseket ??

 6. Kedves Ildikó!

  Igen én csakis nyers ételeket fogyasztok(mindenféle só nélkül), ahogy sok ezren szerte a világon. Vannak akik már már 50-60 éve élnek külön só nélkül.

  Ez a 100 évvel ezelőttihez képest 5%át is szeretik mondogatni az emberek, de ez is csak urban legend. Egyrészt 100 éve nem tudták elemezni a terményeket(sok vitamint nem is ismertek akkor még) mert nem volt hozzá technika, másrészt azért ma is elég sok helyről be lehet szerezni a frankót. Nyilván nem tescora meg pajtásaira gondolok.
  A paradicsom pl. dugig van mindenféle ásványi sóval de sok zöld levelű is.

  A tehén nem túl jó példa, egyrészt háziállat másrészt ő se önszántából eszik sót.

  Csak józan ész kell. Évmilliókig nem ettünk sót akkor most miért kéne? Persze ha egy e mindenevő aki sose eszik zöldet gyümit és só nélkül főz kialakulhatnak betegségek akkor bizonyára kell a bevitt só.

  • Kedves Vendég!
   Nem szeretnék veled vitatkozni, mert annak semmi értelme:) De érdemes esetleg azon elgondolkoznod, hogy évmilliókig senki nem szennyezte ennyire a Földet, mint mi most. Így minden táplálék és ásványi só megtalálható volt a nyers élelmekben, amit fogyasztottak az emberek. Most már olyan helyet egyszerűen nem találsz. Vannak bionak minősített földek, ami csak annyit jelent, hogy 7 éve nem műtrágyázták. Erre mondják, hogy frankó:)

  • Kedves Vendég!

   Lehet, hogy a nagyközönséggel nem közölték, de vannak olyan tények, amikről tudnunk illene! Hivatalos vizsgálatok alapján 20 év alatt kb. 70 százalékkal csökkent a zöldségekben és gyümölcsökben a tápanyag. A talaj ki van zsarolva a “fejlett” országokban. A talajélet tönkrement, ami miatt ha volna se tudná felvenni a növény a tápanyagot. Ezek tények! Hallottál erről? Normális dolog ez?

   Lehet, hogy sokan vegán táplálkozással is jól érzik magukat, de erre azt mondom, hogy nem minden ember szervezete alkalmas erre. Bár Isten úgy teremtett minket, hogy ha szükséges, szélsőséges körülmények között is életben tudjunk maradni, de erre nem képes mindenki. Tudom lehetne pránával is táplálkozni. Ezt nem gúnyolódásképpen mondom. Valóban így van. Azt mondom, hogy a mai rohanó és ideges világban az emberek emésztése sem úgy működik ahogy kellene. Szerencséd van, hogy te vegánként is jól vagy.

   Ha a fönt említett hiányokról mindenki tudna és a következményeivel is tisztában lenne mindenki, akkor nagy gondjai lennének az egyes országoknak. Katasztrofális helyzet is kialakulhatna, ha hirtelen mindent át kellene szervezni. Például nem lehetne gyomirtót, vegyszeres permetezést és műtrágyát használni. Állati trágyát kellene alkalmazni (éretten) és komposztot, de akkor az állatokat se lehetne akármivel etetni és nem is adhatnának nekik növesztő, serkentő hormonokat és antibiotikumokat, stb.

   Tehát a mostani növényekben nincs elég tápanyag, NaCl és más sem! Vajon miért olyan nagy biznisz manapság a táplálékkiegészítők és vitaminok gyártása, forgalmazása? Fáradt? Beteg? Feszült? Szedje ezt vagy azt a terméket! Az emberek azért szedik, mert tényleg jobban érzik magukat tőle. A panaszok és a betegségek egy részét különböző hiányok okozzák. A NaCl hiány például (tapasztalatom szerint is) savasodást okozhat. Évekig sóztam veszettül az ételeket, mígnem rátaláltam a Schüssler-féle sókra. Tünetegyüttesek alapján ajánlják az egyes sókat. Közöttük van a Natrium cloratum. Elkezdtem szedni, és csodák csodája, nem sóztam annyira az ételt és a savasodási tüneteim is megszűntek!

   Ja és a kecskéknek is szoktak adni nyalósót. A természetben, erdőben élő állatok többféle természetes tápanyaghoz jutnak, mint a háziállatok.

   Nincs harag, csak a téma izgalmas, és a véleményemet, tapasztalatomat szerettem volna kifejteni.

   Egy másik vendég: Kati

 7. Csaba:
  Akkor egyen mindenk jó kis sózott szalonnát?:D
  Most hagyjuk, hogy a hús főleg a disznó mennyire káros, a 60 év meg semmi az ember genetikailag minimum 120évre van hitelesitve. Ha 10-20 év múlva az ismerősödnek baja lesz akkor rájön, hogy talán nem ez volt a legjobb amit tehetett.

 8. http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:uGGZ-gHwWCgJ:www.patikamagazin.hu/cikk/index/13388+r%C3%A9gen+mire+haszn%C3%A1lt%C3%A1k+a+s%C3%B3t&cd=9&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-a&source=www.google.hu

  A növények és az állatok sóháztartása

  A növények sókoncentrációja általában nagyon csekély és ugyanígy a növényevő vadállatokban is relatíve kevés só található. A sóhiány miatt szoktak ezek az állatok sótartalmú kőzeteket nyalogatni. Persze a növények is hozzászoknak nagyobb sókoncentrációhoz: az amerikai Salt Lake (Sóstó) növényeit egyenesen sókristályok borítják. Só- és vízháztartásukhoz az állatok több sót igényelnek a növényeknél.

  „Édesapám, úgy szeretem magát, mint a sót!” – mondta az öreg király lánya a híres Só című mesében

  sóFehér arany

  Az ember arany nélkül tud élni, de só nélkül nem – mondta Cassiodorus római történetíró valamikor 1500 évvel ezelőtt. Már gyermekkorunk meséjéből megtanultuk, hogy a király legkisebb lányának lett igaza, amikor azt mondta apjának, hogy úgy szereti őt, mint a sót. Liebig, a híres kémikus már a XIX. században jogosan állapította meg, hogy a drágakövek közül a só a legértékesebb. Mert a nátrium-klorid: étkezési só, tengeri só, kősó vagy egyszerűen só egyike a legrégebbi anorganikus vegyületeknek, amit az ember ismer. Nemcsak fűszerként fontos, hanem az emberi és az állati szervezet számára életszükséglet is, mert a testnedvek alkotórésze. És ne feledjük, hogy a tenger sós vize valamikor az emberek, az állatok és a növények bölcsője volt.

  csak egy érdekes példa – próbáljatok egy húslevest só nélkül megfőzni -csak a zöldségekben megtalálható só kevés -nem véletlenül a legtöbb növényevő vegetáriánusnak is a sószintje a 140 es érték alatt van –
  És ha jó a sószint a betegségek ugyan ugy elérnek bárkit akinek DHS e van /GNM -ismerete szükséges /de a helyreálitási szakaszban sokkal hamarabb megy végbe a gyógyulás ,mert a sejtszintű méregtelenités végbe tud menni .

 9. Ildikó: OK tegyük fel, hogy igazad van. Szerinted a külön sózás megold bármit is? Akkor ennyi erővel minden egyéb vitamint is tabletta formájában kéne bevinni. És még mindig ott vannak az állatok(vadon élő) akik ugyanazon a “szenyezet” bolygón élnek só nélkül mindenféle gond nélkül.

  Csaba: Szerinted mért lehet a sós tengervíztől akár 1-2 kortytól is mérgezést kapni? Szerinted a szervezet mért tart vissza vizet ha só kerül bele? Azért, hogy semlegesíteni tudja a sót. A természet tudja mi kell az élőlényeknek. Minden élőlénynek megvan a maga természetes tápláléka. A húsleves nem tartozik a táplálékok közé semelyik élőlénynek.

  Nem tudom mi ez a 140es szint a vega élőlényeknél de talán az is jelenthet valamit, hogy a leghosszabb korú állatok kivétel nélkül vegák(elefánt, teknős, ember stb.). Egy húsevő, mindenevő állatnak 20-30 év a max a természetben. Persze az csúsztatás lenne ha azt mondanám, hogy ez a só miatt van. Csak azért irom, hogy külön sót bevinni annak kell aki nem visz be természetes sókat. És mint minden dolog, dőreség külön bevinni. Annak sincs sok értelme ha külön beviszel nagy mennyiségű vitamint. Minden mindennel összefügg, a gyümölcsökben zöldekben és magvakban megvan minden dolog, hogy fel is szivódjon a testben az adott dolog. Hiába eszel te c-vitamint magában ha nem szivódik fel akkor nem ér sokat. A természet tudja mennyi sóra van szükségünk és az meg is van a természetes táplálékainkban.

  Ezenkivűl a só erősen addiktiv. Kimarja, tönkreteszi az izlelőbimbókat ezért érzi az ember iztelennek érzi a dolgokat egy idő után ha nincsen megsózva.
  Ha pár hónapig nem fogyasztasz sót akkor ez regenerálódik. Sokkal több ízt fogsz érezni.

  Ha sósat eszik az ember rögtön szomjas lesz. Nem véletlenül, a testnek szükségese van a vízre, hogy felhigitsa a nagymennyiségű mérget.

  • Kedves Vendég!
   Ez itt tényleg nem a te, vagy az én igazságomról szól! Olyan nincs is:) Itt univerzális törvényekről beszélgetünk. Egyébként a himalája só, és a barlangi kősó, a tenger partján kicsapódó tengeri só, mind természetes jelenség, a természet hozta létre. Nem mesterséges, és nem a véletlen szüleménye.
   Amiről itt beszélsz, az a sav. A szervezet az ellenvédekezik az általad leírt módon. Sav viszont a sóban a kálium-klorid miatt lesz. A nátrium klorid nem savas!!!
   Mindenkinek legyen meg a maga igazsága, és mindenki vállalja a felelősséget a saját egészségéért. Ha te úgy látod jónak, hogy nem eszel sót, akkor biztos vagyok benne, hogy neked az a legjobb. Én szeretem a sót, persze abszolút mértékkel, így eszem is.
   További csodás napot kívánok mindenkinek!

 10. Görög sót használom kérlek ird meg hogy egészséges-e

 11. Itt látható a görög tengeri jódozott és az erdélyi kősó-amit boltban árulnak

  Teszt :
  Erdélyi kősó,bolti : http://kepfeltoltes.hu/view/110629/S__010_www.kepfeltoltes.hu_.jpg ez a kép 2 perc után készült ,és kevergettem mégsem oldodott fel …
  Görög tengeri jódozott só :http://kepfeltoltes.hu/view/110629/S__007_www.kepfeltoltes.hu_.jpg az eddigi legrosszabb eredmény !
  csomagolásuk igy néz ki :http://kepfeltoltes.hu/view/110629/S__011_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  Beszéltem a patikus ismerösömel és kérdeztem a patikai só mennyi idő alatt oldodik fel -pár másodperc alatt ,volt a válasz …
  Most megyek beszerzem kéz alol és annak az eredményét is közlöm –
  Ne feledjétek az étkezési sónak 97 %ban Natrium chloridot kellene tartalmaznia Ez törvény !!!

  Más -A sót nem lehetséges csak ugy pótolni mert valóban mérgező !!! a tengerviz is az valóban –
  1-2 év kell mire valakinek egy 138 as szintről 142 es szintre emelkedik a vérében –
  csak emlékeztetőnek aki nem tudná :

  http://img-fotki.yandex.ru/get/3707/tisztaso.0/0_2fb20_2ea79569_L

  mi is az a 140 es érték -illetve mi volt még 1978 ban -illetve milyen következménye ha 140 alatt van .

  és már Szendi Gábór is irt erről +a kávéról is

  http://www.tenyek-tevhitek.hu/a-kave-a-so-es-a-tenyek.htm

  ..

 12. A jód nem lenne probléma ha megfelelő adagban tennék csak bele -de ahogy Te is észre vetted abban más is van -nem is kevés .
  és most figyeljetek
  :
  „Nátriumszegény” sók

  A különféle „nátriumszegény” sók közforgalomban való árusítását szívem szerint én biztosan betiltanám. Elsősorban az szól ellenük, hogy egészséges embereknek (gyerekeknek) semmi szükségük nincs rá, és több kárt okozhatnak, mint hasznot. (Régen lehetett kapni úgynevezett REDI sót, de csak patikában és orvosi utasításra, indokolt esetben. Ebben a készítményben a KCl és a NaCl aránya 1:1 volt.)

  Jó kis sózott szalonnát kívánok, vereshagymával meg egy nagyfröccsel!

  Dr. Kárpáti Zoltán
  okl. vegyész, okl. környezetvédelmi szakmérnök

  Sajnálatosnak tartjuk, hogy az érvényben lévő só szabvány ellenére piacra kerülhetett pl. a Norbi Update só, amely a gyártója szerint 50,1% nátrium-kloridot és 49,5% kálium-kloridot tartalmaz. Ugyancsak megvásárolható a „nátriumszegénnyé” tett Vivega, amelyben még több a kálium. Ez utóbbi készítménynek OÉTI engedélye van (!), és benne a K/Na ionok aránya 20:17!

  Kíváncsian várjuk a „nátriumszegény” termékek ügyében illetékes engedélyező és felügyelő hatóságok véleményét arról, hogyan egyeztethető össze mindez a min. 97%-os nátrium-klorid-tartalmat előíró magyar és nemzetközi só szabvánnyal.

  Nemsokára felkerül a patikai tisztaságú só tesztje is – 99%os minimum ! -amivel csak egy só vetekedik ez pedig az eredeti KÓSER SÓ …..beszerzése lehetetlen ,-
  és egy olyan teszt is aminek az elvégzése igazi életveszélyt jelent .-valamint bevizsgált sók is amit bátran fogyaszthatnak hosszú távon is az emberek .

 13. Csaba, kevés az időm, összefoglalnád az eddigi tapasztalataidat?
  Úgy tőmondatokban.

  • Kedves Kalavala:D
   Csabi időt és energiát fektet bele évek óta a témába! Itt is összefoglalta a kutatása eredményeit. Ha érdekel, elolvasod. Ha nem, nem. Ez itt nem a Reader’s Digest:DDD

 14. A patikai vonal kicsit késett, de már nálam a só

  -most viszont elöbb egy furcsaságra hivnám fel a figyelmeteket –
  ugye már írtunk a referencia értékekről amik idővel a 140-144 -ről szépen megváltoztak
  Tegnap 2 leletet kaptam tehát idöben eltérés nincs –
  Viszont most figyeljetek

  Bp.4. kerületében elvégzett vérlaborteszt
  Na Se nátrium referencia érték : 137 -150 ig !
  Bp .13.kerületében elvégzett vérlaborteszt -de maga a vizsgálat a Heim Pál GYERMEK KÓRHÁZBAN TÖRTÉNT !!
  Na Se nátrium referencia érték : 130 !!!!!!!!!!!!!!!!!! -145 ig !
  egyik alany sem érte el a 140 es határt sem !

  Annyit kell tudni az értékről hogy ez állandó nem változtatható mint ahogy ezt megteszik –

  Tehát 1978 ban 140es szint alatt már Hiponatrémia – a mai orvosi oldalakon már ez az érték 136 os határon húzodik -dott ?

  Mert ahogy látom egyre lejebb kerül ez az érték hisz 130- < ma már elfogadott orvosi körökben –

  Bárki -k is áll-nak emögött, azt bizony elővezetetném egy kis elbeszélgetésre… és a nyilvánosság elött kellene bebizonyitania ,miért és hogyan lehetséges ez a referencia tartomány változtatás ? -és ki az aki ezt elfogadta és aláirta
  Madzagon rángatják az egész egészségügyet -ez nyilvánvaló -és nem jó szándéku emberek ez is biztos….
  Sokan még mindig összeesküvés elméletnek tartják a Só kérdést ,de majd eljön az az idő amikor elgondolkodnak rajta ,csak lehetséges addigra már késő lesz …

 15. A 140 alatti értékek már életveszélyesek, legalábbis nagyon komoly betegségre utalnak!!!
  Mindenkinek örülnie kéne, ha ez az egészségügy elbukik! Jah, ahhoz vállalni kell a felelősséget a saját egészségünkért és nem egy orvostól elvárni, hogy tegyen érte??? Bizony, ez komoly dilemma lehet még sokaknak…. Pedig doktor bácsi, doktor néni nem tud gyógyítani, esetleg 1-1 tünetet eltüntetni, hogy egy másik üsse fel a fejét valahol máshol. Véleményem szerint orvosokra csak a sürgősségi ellátásban van szükség! Ott tényleg szép eredményeket mutattak fel, és egy vakbélgyulladásnál, vagy balesetnél abszolút illetékesek. De máshol????

 16. Na akkor most milyen sót ajánlotok?

  • A Himalája só tökéletes! Átment minden rostán:DDD

   • Egy fenét tökéletes. Abban is sok a kálium. Azonkívül, a sóból a szervezetünknek csak a nátriumkloridra van szüksége. Szükségtelen hogy a só más elemeket is tartalmazzon, annális inkább, mert a szervezetünk azokat nem építi be. A sejtjeink számára ásványianyagok nem léteznek, csak ionok. Az ásványi- és nyomelemeket csak és kizárólag ionos formában, szerves kötésben, úgynevezett szolvatációs burokba csomagolva tudjuk hasznosítani. Ilyen formában pedig csak a növények tartalmazzák azokat. (Pontosan ezért, az ásványvizekből se épülnek be az ásványok.) Két kivétel van mindössze: a nátriumklorid és a káliumklorid. Ezeket a szervezetünk szervetlen formában is hasznosítja. (Pontosan ezért lehetséges a kálisóval való mérgezés.)
    Azoknak akik szerint só nélkül is lehet élni…
    Valóban, a kérdés csak az, hogy meddig…
    A vér optimális nátriumszintje 140-144 mmol/l. Ezt a vérszintet – ~2 l tiszta víz elfogyasztása mellett – napi ~16 g NaCl tudja biztosítani. (A só a szervezetben csak a vízzel együtt értelmezhető.) A kálium helyes vérszintje 4,5-5,0 mmol/l, amit napi 400-600 mg KCl biztosít. A Na/K helyes aránya ~30:1.
    A szükségesnél kevesebb NaCl a megadottnál alacsonyabb nátrium-vérszintet eredményez, ami előbb-utóbb mindenképpen betegségekhez vezet. Ugyanemiatt (és még azért is mert a tényleges szükségletnél nagyságrenddel több kálium jut a szervezetünkbe nap mint nap,) felborul a Na/K aránya a vérben, ami miatt a szervezet egyik pufferrendszere a vérpuffer nem képes ellátni a feladatát. Ez, számos folyamat végbemenetelét meggátolja, ami úgyszintén a betegségek sokaságát fogja előidézni. Végeredményben kijelenthető, hogy az emlitett paraméterektől való legkisebb eltérés is amely tartósan fennáll, az élettartamot rövidíti. Akár jelentősen is.
    A vérszint eltéréseit közvetlenül nem érzékeljük. Ezért lehetséges az, hogy só nélkül is lehet élni, úgy hogy közben még jól is érezzük magunkat… – Embere válogatja hogy meddig, azaz élhet só nélkül valaki extrém hosszu ideig is. Egyébként pedig, az emlitett 16 g NaCl mennyiség nem azt jelenti hogy minden embernek ennyi sóra van szüksége. Jelentős eltérések is lehetnek. Pl azért, mert az ivóvízszükségletünk a testtömegünktől függ. (~30 ml/testtömegkg). A só szükséges mennyisége pedig a szervezetven lévő víz mennyiségének a függvénye. Másrészt, mi emberek, különbözőek vagyuk. Van aki jobban hasznosítja a tápanyagokat, van ki kevésbbé. Előbbieknek kevesebb tápanyag kell, utóbbiaknak több. S a só is egy tápanyag… Az arányok a fontosak. Egyébként, a bennünk zajló folyamatok, kivétel nélkül mind, olyanok mint egy-egy apró mérleg. Így tudhatja ill. ezen a módon képes a szervezetünk akár extrém hosszu időn keresztül is tolerálni a kölönböző tápanyagok hiányát. Ez a képességünk azonban véges, nem tanácsos a végletekig kihasználni, visszaélni vele. Mert bár létezik olyan hogy valakinek a szervezete képes egészen az illető haláláig tolerálni egy vagy több tápanyagnak a hiányát, (pl az NaCl hiányát) de minden bizonnyal hosszabban élhetett volna, ha a szervezetének nem kellett volna tolerálni.

    Egyébként, ezekről a fentebb is belinkelt weboldalon részletesen lehet olvasni (egeszseghazugsagso.freewb.hu). Csak venni kellene a fáradságot…

    gadol

 17. A fentieket figyelembe véve azt tartom a legjobbnak, ha minimális sót használunk és ekkor is kerüljük lehetőség szerint a kálium-kloridos sót. Továbbá kerüljük az agyonsózott, adalékanyagoktól hemzsegő kész és félkésztermékeket, felvágottféléket, stb.,stb.
  Csakis úgy tudunk változtatni és segíteni magunkon, ha a ránk erőltetett tartósított szutyok ételeket és termékeket figyelmen kívül hagyjuk. Keressük az őstermelők által árult alapanyagokat és főzzünk inkább otthon, ha nehezünkre is esik sok esetben.

  Fábián Ferencné
  • Kedves Fábián Ferencné! Az emberi szervezetben az ozmolaritást alapvetően a nátrium vérszintje határozza meg. A nátrium optimális vérszintje pedig 142 mmol/l. Nem minimális sót kell használni, hanem annyit amennyi kielégíti a szervezet nátrium igényét.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: