Kukoricás kenyérke   1 comment



Örömmel jelentem, megsült az első kenyérke is a sütőmben. Igaz, még a gázosban, de mostanában még nem gyújtanék be:)))

Hozzávalók:
15 dkg fehér liszt
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
15 dkg kukoricaliszt
1 tk. Himalája só
1,5 dl forrásvíz
1 tk. mogyoróolaj
1 ek tönkölykorpa (szellősebb lesz tőle a kenyér)
2 ek szezámmag
1/2 cs. foszfátmentes bio sütőpor
A száraz anyagokat jól összekeverjük, majd szétmorzsoljuk benne az olajat. Végül a vizet gyúrjuk hozzá, mégpedig annyit, amennyit felvesz úgy, hogy gyúrás közben elválik a tészta az edény falától.
A kenyértésztát bepakoljuk a sütőformánka, ez most egy pici szilikonosba volt épp elég. 1 órát sütöttem 210 fokon a gázsütőben. A végén megkentem a tetejét bio tojással, amire itt rászoktam, mert mindig kapok a 86 éves új barátnőmtől:))) A gazdái itt kapirgálnak 3 házzal arrébb:)))

One response to “Kukoricás kenyérke

Subscribe to comments with RSS.

  1. Hát, tetszik, különösen az a szép ropogós teteje. Nekem még venni kellene néhány dologot hozzá.
    De mostmár áruld el, Te hogy vagy? Hogy állnak falak stb?
    Szeretettel gondolok rád Marika

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: