Őszi almás süti   Leave a comment


Az első fogás ma bableves volt, amit már ismertek, jó kis tönkölygaluskával, ami után mindenképp valami édes kívánkozik:)Van egy kis jonatán almafa a kertben, olyan félédes fajta. Gondoltam, csodás lesz egy sütibe:)

Tészta:
2 csésze teljes tönkölyliszt
1 csésze fehér tönkölyliszt
1 ek mogyoróolaj
1 sütőpor
1 csipet só
1 tojás
2 zacskó vaníliás cukor
1 ek Xilit
1 ek tejföl
1 csésze langyos víz
A hozzávalókból nokedli sűrűségű tésztát kavarunk, kivajazott, lisztezett tepsiben 20 perc alatt 210 fokon készre sütjük.
Közben megcsináljuk az almás tölteléket:
1 kg alma
1 ek Xilit
1 tk fahéj
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 bourbon vaníliás cukor
2 ek őrölt lenmag
Miután összeaprítottuk a robotgépben, egy lábasban összerottyantjuk őket.

Almás süti 2

A kisült tésztát félbevágjuk, megpúpozzuk az almával, és visszatesszük rá a tetejét. Felszeleteljük és megszórjuk vaníliás cukorral.
Nem elírás, sajnos nem bírnám Xilittel etetni a munkásokat, használok cukrot a kajáik elkészítéséhez. Így is elnézőek a húsmentes kajáért:DDD

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: