Mentem volna reggel a közértbe, hogy a munkásoknak vegyek kenyeret, de visszapattantam az ajtóról:DDD Rá kellett jönnöm, hogy ma nem fognak kinyitni, így mielőtt elvittem a kutyákat az erdőbe, gyorsan begyúrtam egy adag kenyérkét, és ki is sült, mire visszaértünk:)
Hozzávalók:
1 csésze teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 csésze fehérliszt
1 csésze kukoricaliszt
1 csésze langyos víz
1 kanál tejföl
1 tk Himalája só
1 sütőpor
1 ek olaj (mogyoró nálam)
1 ek őrölt lenmag
2 ek frissen pörkölt szezámmag
Először összekeverjük a száraz hozzávalókat, elmorzsoljuk benne az olajat, majd hozzáadjuk a tejfölt, végül a vizet. Addig gyúrjuk, amíg a tészta elválik az edény falától. Szilikonos kis sütőformába tettem, és gázsütőben, 180 fokon 1 és negyed óra alatt ilyen szépségesre sütjük.
Nagyon finom, gyors, omlós szeletkék lesznek belőle. Persze, csak kihűlés után lehet felszeletelni!
Jó étvágyat hozzá:)
Hát igen, nem csak Igével él az ember, hanem olykor kegyérrel is. Millió puszi Marika
Nagyon szépek a kenyérszeleteid, gratulálok.
Köszi Anna:)
gyönyörűséges 🙂
Nagyon szépen köszönöm:)