Gombás-diós jázminrizs   2 hozzászólás


Ez volt a tegnapi ebédem, ami nagyon rám fért, 2 órai fagyoskodás után kint a viharos szélben:)

Hozzávalók:
1 csészényi főtt barna jázminrizs
5 pici gomba
1 csipet kakukkfű
1 kisebb fej lilahagyma
3 karikányi sárga paprika
diónyi kókuszzsír
5-6 szem áztatott dió
maroknyi petrezselyemzöld

A rizst meg szoktam főzni 2-3 napi adagot, ilyenkor csak elveszek belőle annyit, amennyi szükséges. A barna rizst úgy tudjuk szép, pergős szeműre főzni, ha 1 rész rizst, 2 rész vízzel főzünk kuktában, csipetnyi sóval és egy bélyegnyi kombuval. Forrás után gázelosztót teszünk az edény alá, és a legkisebb lángon 1 órát főzzük.
Most a pici kókuszzsíron megpirítottam az egész apró kockára vágott lilahagymát, és az ugyanolyan picire vágott gombát a kakukkfűvel és egy csipet sóval. Mikor lepirultak, hozzáadtam a rizst, a tetejét pedig megszórtam az áztatott dióval és aprított petrezselyemmel. Nagyon finom és laktató:)

Reklámok

2 responses to “Gombás-diós jázminrizs

Subscribe to comments with RSS.

  1. Nagyon guszta! Jázminrizsből lehet barnát is kapni???

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: