Mákos-sajtos rúd   2 hozzászólás


Kezdjük az új évet is finomabbnál finomabb kajákkal ♥

Hozzávalók:
1 csésze teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 csésze fehér tönkölyliszt
1 csésze bio mák
1 ek. egész köménymag
1 foszfátmentes sütőpor
25 dkg bio növényi margarin
1 tejföl
25 dkg trappista sajt
2 tojás
Először összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Belereszeljük a sajt egyik felét, és hozzáadjuk a mákot és a tejfölt is. A tojásokat felverjük, és egy picikét félreteszünk belőle a kenéshez, a maradékot bedolgozzuk a tésztába. Jól gyúrható tésztánk lesz, amit kb 1 cm-re kinyújtunk. Kizsírozott, kilisztezett tepsibe helyezzük, és megkenjük a tojással. Tésztavágóval méretre vágjuk, és csak ez után szórjuk meg a köménymaggal, végül a sajttal. Nagyon jól ropogósra összesül, de ha kihűlt, ilyen jól darabjaira szedhető.
Dobozban tároljuk, ha véletlen nem fogyna el azonnal 🙂

Advertisements

2 responses to “Mákos-sajtos rúd

Subscribe to comments with RSS.

  1. Hát ezt nem csináltam, de nem is fogok, megvárom amig kitavaszodik és elmegyek Hozzád. Ugyanis semmi tehetségem nincs a sütéshez. Meg különben is ki fog egyszemélyes adagot sütni? Te biztosan vártál valakit…….

    zemplényiné marika

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: