Zellerkrémleves grízgaluskával   2 hozzászólás


Bevallom, egy jó kis grízgaluskának, még ma sem tudok ellenállni 🙂 Azért ettem, csak ritkán, mert nem tudtam jól megcsinálni. Most Mártának köszönhetően, ilyen csodás darabokat sikerült kreálnom. És ha csak csodás lenne!!! Isteni finom! Köszi Márti ♥ Sztahura Márta Alice

Hozzávalók:
1 kisebb zeller
1 sárgarépa
1 fehérrépa
pici petrezselyem
2 l víz
1 kk Himalája só
2 ek zabpehely

A zellert kb 10 percig főztem a zabpehellyel, utána összeturmixoltam a nyers répákkal és a petrezselyemmel. Isteni, krémes állagú leveske lett.

Grízgaluska:
Feltettem vizet forrni, közben:
Hozzávalók
2 tojás, (itt kapirgál az anyukája a szomszédban 🙂
csipet só
1 ek olaj
annyi gríz, hogy tejföl sűrűségű legyen. (ez a lényeg)
A tojásokat gépi habverővel felvertem, majd hozzáadtam az olajat, sót és a grízt. 10 percig állni, hagytam, had szívja meg magát a gríz. Akkorra már kanalazható állagú lett, a forró vízbe beleszaggattam őket egy kisebb kanállal. Kb. 5 percet főztem, majd még 10 percig állni hagytam fedővel lefedve. Gyönyörűségesek lettek 🙂

Asztalkámon:

2 responses to “Zellerkrémleves grízgaluskával

Subscribe to comments with RSS.

  1. Örülök, hogy végre valaki nem csak finom, de egészséges ételeket is publikál.

  2. Köszi Irene 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: