Rakott palacsinta   Leave a comment


Tegnap anyuéknál voltam, mert hazajött pár napra a kisfiam, és náluk lakik. Anyunak mindig problémás vagyok, hogy nekem mit főzzön, ha megyek. Hosszas tanakodás után, megegyeztünk már rég a palacsintában, így mikor megyek, mindig kisüt nekem egy hadseregnek való adagot, amit hozok haza 😀 Sajnos, nem tudok ellenállni neki, bármilyen formában jöhet 😀 Most ez sikeredett belőle 😉

10 db palacsinta
25 dkg barna csiperke gomba
1 nagy fej vöröshagyma
1 ek pálmazsír
1 kk Himalája só
1/2 TV paprika
2 kk pirospaprika
1 kk kakukkfű
2 ek zabpehely
1/2 cs. petrezselyemzöld
2 ek tejföl

A hagymát aprítógéppel pépesre vágtam, és megpirítottam a zsíron. Közben megpucoltam a pici gombákat, akik szintén az aprítóban végezték 🙂 Mikor megpirult a hagyma, hozzátettem a pirospaprikát és a kakukkfüvet, majd a gombát és az apróra vágott paprikát. A gomba ereszt levet, de egy pici vízzel fel is engedtem. A kályhában 20 perc alatt készre főztem, majd összeturmixoltam a tejföllel, petrezselyemmel és a zabpehellyel.
Kiolajoztam egy jénai tálat és elkezdtem rakni bele a palacsintát. 1 palacsinta, 3 ek. gombás töltelék. Megint egy palacsinta, a tetejére 3 ek. töltelék. Így ment ez, amíg elfogyott a palacsinta, akkor a tetejére öntöttem az összes megmaradt tölteléket, és beraktam a kályhába sülni. 15 perc alatt összeállt, díszítettem egy pici petrezselyemmel, és cikkekre vágtam. Vittem belőle a 87 éves barátnőmnek is, mert rengeteg lett ♥


Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: