Csírás szendvics   Leave a comment


Könnyű, de mégis laktató vacsim volt tegnap ♥

Hozzávalók a krékerhez:

1 csésze lenmag az áztató vizével
1 tv paprika
2 ek tökmagliszt
2 ek szotyi
1 kk Himalája só
1 kk oregánó
1 kk bazsalikom
Összeturmixoljuk, és tapadásmentes felületre egyenletesen elkenjük egy tepsiben, kb 1/2 cm vastagon, vagy az aszalógépben.
Berakjuk az aszalógépbe, vagy a sütő legkisebb lángjánál nyitott ajtónál 8-9 óra alatt elkészül. 3-4 mm vastag lesz, mire megaszalódik, és ha ügyesek vagytok, kívül ropogós, belül lágy kenyérkét kaptok ♥


</

Ezt a krékert -több kevesebb sikerrel- 4 felé törtem, mert bár kis vékony, de nagyon laktató és fini ♥
Az 1/4-e volt a tegnapi vacsim is, amit megkentem fokhagymás avokádóval, és szórtam rá néhány szem áztatott mandulát.

Avokádó krém 1/4 krékerhez:
1,5 cm-es avokádó karika
1 cikk fokhagyma
1 csipet Himalája só
Az avokádót villával összenyomkodjuk, ráreszeljük a fokhagymát, megszórjuk a sóval, és jól összekeverjük. Már kenhetjük is a szendvicset 🙂

További hozzávalók:
1 marék lucernacsíra
5 szem áztatott mandula

Ez a vacsi, feltéve, hogy nem lefekvés előtt eszitek, laktat és fogyaszt ♥

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: