Csírás sárgarépa krémleves   4 hozzászólás


Amióta Mártitól megtanultam grízgaluskát főzni, időről időre eszembe jut, és akkor muszáj ennem 😀 Hogy javítsak egy kicsit a helyzetemen, nyers sárgarépa krémlevessel ettem, lucernacsírával 😉

Hozzávalók a leveshez:
1/2 sárgarépa
1 rózsa karfiol
5 cm póréhagyma
1/2 csokor petrezselyem
4 dl meleg forrásvíz
csipet himalája só

A hozzávalókat összeturmixoljuk, és ráöntjük az imádott grízgaluskáimra ♥

Grízgaluska, ala Márti (http://www.facebook.com/profile.php?id=100000893221015)

Innen a szomszédból a 87 éves barátnőmtől folyamatosan kapok tojásokat, amit olyan szeretettel ad, hogy mióta itt lakom, azt is beleszövöm 1-1 ételembe. Így B12 hiányom biztosan nem lesz 😀

Szóval, a hozzávalók:
1 tojás
csipet só
kb. 2 ek gríz
1 ek olaj.
A grízt nem tudom pontosan megmondani, mert függ a tojás nagyságától is. A tojást kettéválasztjuk, és pici sóval felverjük a fehérjét kemény habbá. Ezután hozzáadjuk a sárgáját, az olajat, és tovább keverjük a habverővel. Végül adagoljuk a grízt, miközben megy a habverő, egészen addig, amíg olyan jó tejföl sűrűségű lesz a masszánk. Ha véletlen picit több lett a gríz, nyugodtan adj hozzá kis vizet. EZ után 10 percig állni hagyjuk, addig felforraljuk a sós, biovegetás vizet hozzá. Mikor forr, vizes kanállal beleszaggatjuk a vízbe. Ha kellett a masszához vizet adnod, akkor le fog süllyedni az aljára. Amikor újra feljön, onnantól számított 5 perc alatt készen van. Ha nem kellett vizet adnod hozzá, nem süllyed le. Ebben az esetben 8 perc után kiveheted a vízből egy szűrőkanál segítségével.
Mindenkinek jó étvágyat 😉

Reklámok

4 responses to “Csírás sárgarépa krémleves

Subscribe to comments with RSS.

  1. Holnap ez lesz az ebédem!! 🙂

  2. Elkészült a leves,egy kis változtatással.Brokkolival csináltam,nem volt itthon karfiol,meg annyira nem is szeretem,de biztosan nem rontotta el.Nekem ízlett és máskor is “megfőzöm”. A díjhoz én is gratulálok aki ilyen finomakat talál ki,az meg is érdemli 🙂 Csak így tovább,várom az újabb ötleteket 🙂

    • Nagyon örülök Ildikó, hogy ízlett a leves! Jön a jó idő, amikor egyre jobban esnek ezek a finom, élettel teli nyers leveskék ♥
      Köszönöm szépen a gratulációt, tényleg nagyon boldog vagyok ♥

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: