Gomba-gombóc leves   2 hozzászólás


Ez a leveske még a múltkori Kifőztük Magazinos ihletésből adódott, csak egy picit módosítottam rajta, és az ünnepre teszem fel nektek 😉


Hozzávalók a gombóchoz:

Gombóchoz hozzávalók:

25 dkg csiperke gomba

1 nagy fej vöröshagyma

1 ek kókuszzsír

1 kk kakukkfű

4 ek teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 marék zabpehely

11 tekerésnyi bors

A hagymát megpucoljuk, megmossuk, és aprító segítségével nagyon apróra vágjuk. Megpirítjuk a kókuszzsíron, és hozzákeverjük a megtisztított, megmosott, és majdnem pépesre vágott gombát. (szintén a zöldségaprítóban)

Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, és addig főzzük, amíg elfő a leve. Hozzákeverjük a zabpelyhet, picit hagyjuk hűlni, majd beleütjük a tojást és adagoljuk a lisztet. Lágy tésztát kapunk, amit majd kanállal beleszaggatunk a levesbe.

Leveshez:
1 sárgarépa
1 fehérrépa
csipet só
2 l forrásvíz
csipet bio zöldség őrlemény
1/2 csokor petrezselyem
1 marék snidling
A vizet felforraljuk a sóval és a vegetával. Mikor forr, beledobjuk a karikára vágott répákat és beleszaggatjuk a gombóckákat. Mikor a gombócok feljönnek a tetejére, akkor jó. (kb. 5 perc főzés) EZ bőven elég a répáknak is. Tálalásnál gazdagon megszórjuk friss petrezselyemzölddel és friss snidlinggel ♥

Mindenkinek jó étvágyat kívánok ♥

Reklámok

2 responses to “Gomba-gombóc leves

Subscribe to comments with RSS.

  1. Szia Ildikó! Ehhez a gombagombóckákhoz egy jó kis zöldséges mártást is el tudok képzelni.

    Körtvélyessy Andrea

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: