Anyutól kaptam egy kis hazai zöldbabot,az volt ma a fő fogásom 😉
Hozzávalók:
30 dkg fagyasztott zöldbab
2 ek zabpehely
1 nagyobb csipet só
2 cikk fokhagyma
1 maréknyi medvehagyma
1 ek olívaolaj
1 ek citromlé
annyi víz, hogy éppen ellepje
A zöldbabot forrástól számított 5 percig főzzük a sós vízben. Mikor már nem annyira meleg, hozzáadjuk az olajat, zabpelyhet és a citromlevet, belereszeljük a fokhagymát, és rávágjuk a medvehagymát. Fedő alatt hagyjuk, hogy megszívja magát a zabpehely, és átvegyék az ízeket 😉
Fasírt:
1 marék zabpehely
1 marék medvehagyma
1/2 füstölt csicserikolbász
1 maréknyi csíkokra szeletelt édes káposzta
1 dl forrásvíz
Pici só
Nem adtam hozzá más fűszert, mert a csicserikolbi viszi a pálmát 🙂
A hozzávalókat jól összedolgoztam, könnyen formázható anyagot kaptam. Kis golyócskákat csináltam belőle, és 1 órát aszaltam. Nagyon fini lett 😉
Vélemény, hozzászólás?