Húsvéti kenyérke   Leave a comment


Húsvét ide, vagy oda, én ma is takarítok, mert most van rá időm 😉 Azért a tönkölysonkámhoz sütöttem közben egy kis fonott kenyérkét 😉


1/4 csésze teljes tönkölyliszt
1/4 csésze tönköly fehérliszt
1/4 csésze barnarizs liszt
1/4 csésze kukoricaliszt
1/4 csésze tönkölykorpa
1 tk Himalája só
1 zacskó bio sütőpor
1 ek szőlőmag olaj
1 ek tejföl (elhagyható)
1/2 csésze meleg víz (kb. annyi legyen, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk)
1 tojás fehérje a kenéshez
1 kanálnyi mák

A száraz hozzávalókat jól összekeverjük, majd elmorzsoljuk a lisztekben az olajat, és hozzáadjuk a tejfölt és a meleg vizet. Addig gyúrjuk, amíg a tészta elválik az edény falától. Akkor lisztezett deszkára tesszük, és 4 egyenlő részre osztjuk. Az egyikből egy szép kerek zsömlécskét formázunk, és betesszük a tepsi közepére, egy szilikonlapra. A másik 3 darabot egyenként kinyújtjuk hosszú hengerekké, majd összefonjuk őket. A fonatot a zsömle köré helyezzük, megkenjük a tojás fehérjével, megszórjuk a mákkal, és már mehet is a sütőbe. 210 fokon kb 1/2 óra alatt ropogósra sütjük 😉

Felszeleteltem a kis zsömlét 😉

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: