Kölesgombócok pikáns mártással   2 hozzászólás


Kedves shaumbra barátnőm volt itt a hétvégén egy kis nyugis elvonulásra, vele ebédeltem ma 😉

Hozzávalók:
1 csésze köles
2,5 csésze forrásvíz
csipet tiszta só
bélyegnyi kombu (elhagyható)
A kölest megpirítjuk vastag falu lábasban, majd amikor már finom illata lett, felöntjük a vízzel, sózzuk, és hozzáadjuk a kombut. Forrás után 20-25 perc alatt megfő. Hagyjuk még fedő alatt, had szívja fel a vizet 😉
Közben megcsinálhatjuk az öntetet:

1 marék kapor
2 ek zabpehely
1 kk tiszta só
1 csipet őrölt kömény
1/2 vöröshagyma kockázva
3 karika sárga paprika
1/2 csésze szotyi
1 kanál citromlé
1 tk pirospaprika
1 tk szőlőmagolaj
annyi víz, hogy turmixolható legyen.
Egyszerűen összeturmixoljuk, és hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.

Közben előkészítjük a zöldségeket is:
1 marék madárbegy saláta
1 paradicsom
3 rózsa brokkoli
1 szál lila újhagyma
1 marék friss spenót felvágva
1 maréknyi lucerna és vöröshere csíra vegyesen
A zöldségeket megmossuk, és falatokra aprítjuk, amelyiket kell.
Elhelyezzük a tányérokon.
Mikor meghűlt a köles, a kezünkkel gombóckákat formázunk belőlük, és őket a tányérka másik oldalára tesszük. Meglocsoljuk a sűrű mártással, és már ehetjük is;) Nagyon fini ebédünk volt, a jó hűvös étkezőben ♥

Reklámok

2 responses to “Kölesgombócok pikáns mártással

Subscribe to comments with RSS.

  1. Jöttem, láttam, örültem! :))) Csodás ebéd!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: