Kapros-túrós szelet   Leave a comment


Boldogságos, Pünkösd vasárnap, ujjong a kertem és én is ♥ Nagyon jól esik ez a kis melengető zabpelyhes finomság ♥

Hozzávalók az alaphoz:
1 csésze zabpehely
1 ek sárga lenmag
1 csésze kókuszreszelék
leheletnyi só
3 ek bio méz (vagy Xilit)
1/2 citrom leve és reszelt héja
1 ek bio kakaóp por
annyi víz, hogy a zabpehely megpuhuljon, és jól formázható masszát kapjunk.

Összekeverjük, és állni hagyjuk. Közben megcsináljuk a krémet. Ez most igazi, házi túróból és tejfölből készült 😉

1 csésze túró
1/2 csésze tejföl
2 csomag kapor
leheletnyi só
3 ek Xilit
1/2 citrom leve és reszelt héja

A kaprot megmossuk, és apróra vágjuk. Jól összedolgozzuk a többi hozzávalóval ♥

Daráljunk kb 2 kanányi mákot.

Összeállítás:
Az alapból kiveszünk egy nagy gombócnyit, és egy kistányéron ilyen kis helyes kör alakúra formázzuk 😉 Középre jön a darált mák, és legfelülre pedig a kapros-túrós finomság. A tetejét most aszalt cseresznyével díszítettem ❤

Nektek is jó étvágyat kívánok ♥

Kaporról:

kapor1
Fűszernövény, sőt önálló ételek alapanyaga, jó hatású gyógynövény, a gyógyszeripar és a kozmetikai ipar is felhasználja. A sokoldalúságának alapja a benne lévő többféle olaj: a kapor termése és a többi része is tartalmaz illóolajakat, így karvont, limonont, dillapiolt.
Ezek adják aromáját is, de más jótékony hatással is bírnak: könnyítik az emésztést, segítenek a bélgázok esetén, csillapítják a gyomorfájást. A kapor görcsoldó hatását évszázadok óta ismerik, és alkalmazzák alhasi görcsök, menstruációs fájdalmak ellen. Szoptatós kismamáknak tejserkentő volta miatt ajánlják, és étvágyfokozó szerként is alkalmazzák. Nemcsak a természetgyógyászok ismerik, hanem a gyógyszervegyészek is: hajtását és termését egyaránt felhasználják. Levele az illata és kellemes íze miatt frissen és szárítva is világszerte kedvelt fűszer, használják húsok, főzelékek, sütemények ízesítésére egyaránt. Arra is már évszázadok óta rájöttek a háziasszonyok, hogy tartósító hatása is van, így a savanyúságok, például az uborka eltevésénél nélkülözhetetlennek tartották. (Nem véletlenül lett népies egyik neve “uborkafű”!) Magjából emésztéskönnyítő, nyugtató teát vagy fűszeres bort főzhetünk, és ha a főzetét a fürdővízhez öntjük, ülőfürdőként altesti fájdalmakat enyhíthetünk vele.
Forrás: http://kkfhaza.szatyorklub.hu/index.php?option=com_jshopping&controller=category&task=view&category_id=38&Itemid=27

Ha tetszik az oldal, kérlek támogasd a munkámat ♥
Kállay Ildikó
Bankszámlaszámom: 11773188-07475519
Paypal: ildiko@eletkert.hu
Ha úgy érzed a barátaidat is érdekelni, segíthetsz az oldal megosztásával is ♥
Legyen csodás a napod!!!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: