Almás lepény   2 hozzászólás


Reggel nagyon gatyán voltam, a tegnap esti aszalt szilvával lehettek gondok 😦 Valami fini mérgezett tartósítószer lehetett rajta, mert mostam, áztattam, de mégis hánytam 😀 😀 😀 Így délelőtt csak zöldlé ment le, (búzafű-csalán-lucerna) délben pici nyers zöldség sárgaborsóval, és délutánra úgy megéheztem ….innen tudom, hogy túlélem 😀 Szóval ez a süti lett a túlélés jutalma 😉

Hozzávalók:
1/2 csésze teljes tönkölyliszt
1/2 csésze hajdinaliszt
1/2 csésze kukoricaliszt
1/2 sütőpor
csipet só
1 ek szőlőmagolaj
1 ek vaníliás Xilit
annyi langyos víz, hogy nokedli tészta sűrűséget kapjunk.
Jól összekeverjük a hozzávalókat, és előmelegített sütőben, 25 perc alatt 210 fokon készre sütjük.
Közben megcsináljuk a nyers alma feltétet;)

Hozzávalók:
3 db alma
1/2 citrom leve és reszelt héja
1 kk fahéj
1 ek akácméz

Az almákat meghámozzuk, kicsutkázzuk, és a robotgéppel gyufaszálakat csinálunk belőle. (vagy lereszeljük a nagy lyukún)
Összekeverjük a mézzel és a citrommal, és már mehet is a sütink tetejére ♥

A tálaláshoz pünkösdi rózsaszirmot használtam és fini mentalevelet ♥

Jó étvágyat! ♥

Advertisements

2 responses to “Almás lepény

Subscribe to comments with RSS.

  1. csináltam, nagyon finom lett és köszi a receptet. Az almareszelékbe tettem fahéjat és annyit változtattam, hogy az almával együtt is sütöttem kb. 5.percig.

    Fábián Ferencné

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: