Mákos tészta   4 hozzászólás


És a gyógyító ebédem harmadik fogása…. voálá 😉

Hozzávalók személyenként:
1/4 cukkíni
1 evőkanál mák
1 tk extra szűz olívaolaj
1 csipet tiszta só
1 teáskanál Xilit

Az előbb gyufaszálra vágtam a cukkínit, a másik feléből lett a mákos tészta….

Tányérba rakjuk a cukkínit, és rászórjuk a Xilittel összedarált mákot. Csorgatunk egy kis olajat, csipet sót, és jól összekeverjük. A tetejére áztatott diót tettem, és egy méz édes sárga szilvával díszítettem a kertemből ♥

Mit érdemes tudni a mákról?
!!!A hosszú élet egyik titka a mák!!!
Gazdagon tartalmaz (csontépítő), magnéziumot, (OMEGA4) növényi zsírsavat, aminosavat, foszfort, kalciumot, káliumot és vasat. Hatását abban fejti ki, hogy lassítja az öregedési folyamatokat; megállítja csontszövetek leépülését, és elkezdi újra építeni. Továbbá elősegíti a magas vérnyomás csökkenését. A telítetlen zsírsav összetétele miatt, megelőzhető a trombózis és embólia kialakulása. Normalizálja a vér koleszterin szintet, miközben fokozza a szervezet védekező mechanizmusát. És nem utolsó sorban, szinte teljesen megszünteti (frontváltozásnál) a lábban keletkező görcsöt. Továbbá, növeli a szellemi teljesítőképességet, jótékonyan hat a sebek gyógyulására. És még egy érv szól mellette: ötödébe kerül, mint az agyon reklámozott étel-kiegészítők, jóllehet a hatásfoka túlhaladja. Azt is tudnunk kell, nem azonnal, hosszabb távon (2-3 hónap) fejti ki gyógyító hatását. Sajnos a betegség gyors futó, a gyógyulás távfutó.
Forrás: http://irodalom.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1069997

Reklámok

Posted 2012. július 30. by eletkert in édességek, Nyers ételek

Tagged with , , , ,

4 responses to “Mákos tészta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Na, igen, ez jöhet, főleg a hatásai miatt.De mitől van az, hogy a máktól mindig /majdnem mindig/ epegörcsöt kapok. Egy orvos megesketett, hogy SOHA AZ ÉLETBEN nem eszem több mákot. Akkor most hogyan is van ez?

    zemplényiné marika
  2. Nagyon szeretem a mákot és minden mákkal készült ételt. Napi rendszerességgel fogyasztom a 100 %-os hidegen sajtolt mákolajat, egy mokkáskanállal.

    Fábián Ferencné
  3. Nem is tudtam, hogy a cukkini nyersen is ehető. Kipróbálom én is! Egyébként én is napi rendszerességgel eszem mákot darálva, szintén zöldségekhez adva.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: