Karfiolfelfújt pitában   Leave a comment


Anyuékhoz mentem tegnap, és gondoltam, meglepem őket egy kis előétellel a vasárnapi ebédhez 😉

Hozzávalók:
Pitához:
2 maréknyi teljes kiőrlésű tönkölyliszt ( 1 bögre tönkölybúza megőrölve)
1 csipet tiszta só
1 tojás
1 diónyi vaj, vagy kókuszvaj

Alaposan összedolgozzuk a tésztát, kinyújtjuk, és a kizsírozott, kilisztezett sütőtálban elterítjük úgy, hogy a széleit is fedje.

Közben picit előfőzzük a zöldségeket a felfújthoz:

Hozzávalók:
1 kis fej karfiol
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
2 szál friss tárkonyról az apróra vágott levelek

A zöldségeket karikára vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük, és néhány percig előfőzzük sós, és csipetnyi bio vegetás vízben. Közben megcsináljuk a besamell mártást:

Hozzávalók:
1 diónyi kókuszzsír
2 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1,5 dl zabtej (vagy friss falusi tej)
1 friss (falusi) tojás
1 kávéskanál tiszta só
1 kávéskanál szerecsendió
1 kávéskanál frissen őrölt bors

A lisztet a zsíron megpirítjuk, majd felöntjük a tejjel. Hozzáadjuk a tárkonyt és a fűszereket, végül belekeverjük a főtt zöldségeket is.
Megtöltjük vele a pitánkat, és mielőtt a sütőbe dugnánk, alaposan megszórjuk a tetejét pirított szezámmaggal.
Szép, aranybarnára sütjük 20-25 perc alatt 210 fokon a gázsütőben 😉

Frissen szedett koktélparadicsommal és épp elkészült lucernacsírával tálaltam. És bár előételnek vittem, 1-1 kockától mindhárman jól laktunk 😉

Advertisements

Posted 2012. szeptember 30. by eletkert in Főtt étel, Receptek

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: