Sáfrányos sütőtök leves   Leave a comment


Valami fini meleget kívántam tegnap, és ugye itt van a gyönyörű tök termés😉 Amelyik nem elég édes nyersen, levesként végzi😀😀😀


Hozzávalók 4 személyre:
1 kisebb Hokkaido tök
1 fej vöröshagyma
1 csipet sáfrány
1 kk kurkuma
1 szem krumpli
1 diónyi kókuszzsír
1 csipet tiszta só

A hagymát kockára vágjuk, majd megpirítjuk a zsíron. Megpucoljuk, majd felkockázzuk a tököt, és a krumplit, majd rádobjuk a hagymára. Megszórjuk a fűszerekkel, és forrástól számított 5 percet főzzük. Ha picit hűlt, összeturmixoljuk.
Nagyon jól esett elkortyolgatni😉

A sütőtökről röviden:
A sütőtök a szuperételek egyike, mivel nagyon tápláló, magas a karotin és vastartalma, többféle vitamint, fehérjét és rostokat tartalmaz. Serkenti a bélmozgást, méregtelenítő hatású. 10 dkg sütőtök 27 kalóriát tartalmaz. A sütőtök belülről melegít, ezért kiválóan alkalmas a hideg napokon leves formájában a szervezet felmelegítésére. Ezt a hatást tovább fokozhatjuk, ha a levesbe gyömbért, chilit vagy curryt teszünk.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: