Narancsos csokitortácska   1 comment


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gitta küldött ma egy hírlevelet, amiben narancsos csokitortát láttam, de receptet sehol sem találtam… De nagyon izgatott a dolog, ez sikerült belőle 😉 Csak ajánlani tudom, isteni ♥

Hozzávalók az alaphoz:
1 csicsóka
1 tk bio kakaópor
1 teáskanál bio méz
1 leheletnyi tiszta só
1 tk citromlé
1 pici reszelt citromhéj

A csicsókát folyó víz alatt alaposan megsikáljuk, majd sajteszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a többieket, és jól összekeverjük. Egy kis tányérkán a kezünkkel torta alakot formázunk belőle.

Narancsos töltelék:
1 narancs leve
1 ek zabpehely
1 ek bio méz
1 ek sárga lenmag egész
1 tk darált sárga lenmag
1 tk kókuszreszelék

Jól összekeverjük, és ha már formázható, a tortácska tetejére helyezzük. Ha nagyobb a narancsod, tehetsz bele bármelyik sűrítőből (zabpehely, lenmag, kókusz) picit többet, ameddig formázható masszát kapsz 🙂
Goji magocskákkal díszítettem, ami nagyon nagyon finom, és idén már nekem is termett a 2 bokron 5 szem ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A zabpehelyről:

Az elmúlt években egyre növekedett az érdeklődés a zabpehely, és annak egészségügyi előnyei iránt. Már kis mennyiség fogyasztása is észrevehetően csökkenti a koleszterinszintet, köszönhetően oldható rost tartalmának, valamint segít megelőzni a szívbetegségeket alacsony zsírtartalmú étrend mellett.
A zabpehely sok sportoló étrendjében is központi szerepet tölt be, különösen az erősportolók között. Az oldható rosttartalom képes az emésztést lassítani, így stabilizálja a vércukorszintet. A főtt zabpehely alacsonyabb GI-vel rendelkezik, mint a nyers, mivel a főzés felszabadítja a korábban is említett vízoldékony rostokat. ezek a rostok lehetővé teszik, hogy a glukóz csak lassan jusson a véráramba. Ez a cukorbetegek számára különösen jó hír.
Napjainkban az emberi fogyasztásra termesztett és feldolgozott, gondosan válogatott egész szemű zabot megtisztítják külső héjától, majd malomüzemi tisztítás és előkészítés után, gőzöléssel, hengerek közti lapítással állítják elő. A zabpehely tartalmazza a zabszemekben lévő táplálkozás-élettani szempontból fontos alkotóelemeket, fehérjéket, élelmirostokat, természetes vitaminokat, és ásványi anyagokat.

A zabpehely élettani hatása:
– Gazdag B vitaminban és E vitaminban
– Vas, kálium, kalcium, foszfor és magnézium is található benne
– Növény létére nagy a fehérjetartalma
– Regenerálja az idegeket, élénkíti, táplálja az egész idegrendszert
– Ajánlott a fogyasztása bőr és emésztési panaszoknál
– Ajánlott továbbá kimerültség és fokozott stressz esetén
– Gyulladásgátló anyagokat tartalmaz, nyugtatja a gyomrot, beleket
– Természetes lúgosító hatásával a szervezet savasodását képes megkötni,
megszüntetni
– A rák megelőzését is elősegíti. Oldhatatlan rostjai ugyanis csökkentik egyes savak
toxicitását. Emellett a benne lévő fitokemikáliák is rákmegelőző hatással bírnak.
– Teltségérzetet okoz. Akik reggel zabpelyhet esznek, kevésbé hajlamosan ebéd előtt
nassolni.

A zabpelyhes levesek, főzelékek, sütemények, müzlik lényege, hogy áztatott zabpelyhet keverünk az ételekbe, ettől rostdúsabb, táplálóbb élelmet kapunk. Továbbá kiválóan alkalmas bizonyos táplálkozási szempontból nem igazán egészséges ételösszetevők kiváltására, helyettesítésére is.

Azonban az ízesített zabpelyhekkel és egyéb reggelinek árusított gabonapehely készítményekkel vigyázni kell, ezek gyakran tartalmaznak cukrot és egyéb adalékanyagokat!

A zabpehely rendszeres fogyasztása jó hatással lehet az egészség megőrzésére, javíthatja az emésztést és a csontok, valamint erek általános állapotát. Fogyasztása minden korosztály számára kedvező lehet, de kisgyermekek, kismamák, és idős emberek táplálásában is kiemelkedő szerepet játszik.
Forrás: http://bionatura.blog.hu/2011/09/21/a_zabpehely_elettani_hatasai_zabpelyhes_suti_recept_nagyon_konnyu

Ha tetszik az oldal, kérlek támogasd a munkámat akár néhány száz forinttal♥
Kállay Ildikó
Bankszámlaszámom: 11773188-07475519
Paypal: ildiko@eletkert.hu
Ha úgy érzed a barátaidat is érdekelni, segíthetsz az oldal megosztásával is♥
Legyen csodás a napod!!!
Köszönöm ♥

Advertisements

One response to “Narancsos csokitortácska

Subscribe to comments with RSS.

  1. Nagyon jól néz ki – még a héten megcsinálom (persze zabliszt helyett magliszttel) utánad szabadon… 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: