Kelkáposzta chips   3 hozzászólás


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Erika blogjában találtam ezt a mennyei ropogtatni valót, és szilveszterre sikerült elkészítenem nekem is 😉 Mindenkinek ajánlom azt az egészséges finomságot, aki szeret nasizni egy jó film alatt 😉

Hozzávalók 1 adaghoz:

¼ kelkáposzta

1 maréknyi hántolt szotyi
2 ek inaktív sörélesztő
1,5 dl tiszta víz (kb)
2 kk pirospaprika
3 cikk fokhagyma
1 kk tiszta só

A sörélesztőt, szotyit és a vizet sűrű masszává turmixoljuk, majd hozzájuk keverjük a pirospaprikát, sót, és belereszeljük a fokhagymát.
A kelkáposztát kockákra vágjuk, és belekavarjuk a masszánkba. EZ után 4 órán keresztül kint pihent a teraszon, amíg jól összeértek az ízek. Ezek után 3 választás is lehetséges, válassz, neked melyik adott 😉
1. Belerakhatod egy aszalógépbe, és jó néhány (7-8) órán át aszalhatod.
2. Egy tepsit kibélelsz sütőpapírral, rárakod a kelkáposztás masszát, és a sütőben a legkisebb lángon, nyitott ajtónál 1-2 óra alatt készre aszalod.
3. Kibéleltem a tepsit, ráraktam a kelkáposztás masszát, és a kályha felső sütőrészében, tárva nyitva hagyott ajtónál, többször megforgatva 2 óra alatt ropogósra aszaltam 😉

Nektek is kellemes, egészséges ropogtatást 😉

22 kelkáposzta

A kelkelkáposzta féléknek magas a kalciumtartalma így csonterősítőként igen hatékony. Kalciumtartalmát a szervezet ideálisan fel tudja használni a magnéziummal és a káliummal együtt. A kelkáposztában található kálium és kalcium együtt jótékonyan tudja befolyásolni és szabályozni a vérnyomást, valamint a szívizom működésére, és a szabályos szívverésre is jótékonyan hat. A kelkáposzta ugyan úgy, ahogyan a káposztafélék kitűnő rákellenes élelem. A kelkáposztában magas a béta-karotin, ami az A-vitamin elő anyaga, ezért gyulladásos betegségekre is ajánlják a kelkáposztát, hiszen a benne található A-vitamin hasznosítását E-vitamin-tartalma még jobban elősegíti. B-vitaminokban is gazdag, amelyek javítják az emésztést és az idegrendszerre is pozitív hatással vannak. A B-vitamin mellett megtalálhatóak benne olyan ásványi anyagok, mint a magnézium és a mangán. Erősíti a immunrendszer működését, és ezzel az egész szervezet védelmét javítja.
Forrás: http://www.lugositas.info/etrendkiegeszitok_kelkaposzta_level

Ha tetszik az oldal, kérlek támogasd a munkámat akár néhány száz forinttal ♥
Kállay Ildikó
Bankszámlaszámom: 11773188-07475519
Paypal: ildiko@eletkert.hu
Ha úgy érzed a barátaidat is érdekelni, segíthetsz az oldal megosztásával is ♥
Legyen csodás a napod!!!
Köszönöm ♥

Reklámok

3 responses to “Kelkáposzta chips

Subscribe to comments with RSS.

  1. Drága Ildikó!Nagyon ügyi Vagy ! azért érdemes inkább kesudiót venni , meglátod ……., megéri , és az eredeti recept szerint elkészíteni. fokhagyma nélkül…..,szeretettel kívánok nagyon boldog új évet Neked ! Erika

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: