Almás jázminrizs reggeli   Leave a comment


almás jázminrizs

Ígéretemhez híven: rizs, rizs és rizs 😉 Jó étvágyat!!!♥

Hozzávalók személyenként:
1 marék főtt jázminrizs
1 alma
1 kk bio méz
1 pici forró víz
1 csipetnyi őrölt fahéj

A jázminrizs elkészítése:
1 rész jázminrizs
2 rész víz
1 csipet só
1 bélyegnyi kombu (elhagyható)
Forrástól számított 25 percen belül készen van. Utána is hagyjuk fedő alatt, hogy a szemek szépen különváljanak.

Az almát megmossuk, kockára vágjuk, és mehet a turmixgépbe. Berakjuk a rizst is, és meglocsoljuk annyi forró tiszta vízzel, hogy össze lehessen turmixolni. Tányérkákba öntjük, meglocsoljuk pici mézzel, megszórjuk fahéjjal, és néhány szem áztatott dióval és mandulával. Mennyei reggeli ♥

almás jázminrizs2

A rizs az egyik legfontosabb gabonafajta, a világ lakosságának több mint a felének alapvető tápláléka. Alapvetően két fajtája létezik, az afrikai és az ázsiai. Ezen belül is két típus létezik, a hosszú szemű és a rövid szemű. A rövid szemű rizs a japán és thai konyhára jellemző, míg a hosszú szemű rizs indiai eredetű. A rövid szemű rizs az egészségesebb, a “belek szivacsának” is nevezik.

Élettani hatása:

Legmagasabb tápértéke a barnarizsnek van, ugyanis a hántolás és fényezés során a B-vitaminok mintegy 70%-át, a vastartalom 60%-át elveszíti. A hántolt rizsnek magas a glikémiás indexe, ezért nem ajánlott cukorbetegeknek és a túlsúlyban szenvedőknek. A rizs teljes értékű táplálék, egészséges, komplex szénhidráttal látja el a szervezetet. Koleszterin- és szódiummentes, nem allergiakeltő, minimális zsírt tartalmaz. Az egyik legkönnyebben emészthető és hasznosuló fehérje. Gazdag aminosavakban, melynek összetétele nagyon hasonló az anyatejben lévő aminosavéhoz. A rizs mind a 9 esszenciális aminosavat tartalmazza. Ezekből épülnek fel a fehérjék. Ezen kívül tartalmaz még a szervezet működéséhez fontos, nem esszenciális aminosavakat is.

Jázmin rizs: Thaiföldről származik, illatos rizsnek is nevezik. Helyettesíthető a Basmáti rizzsel. Nagyon finom, aromás. rizsfajta, kiváló ázsiai ételekhez. Nem ajánlott süteménykészítéshez vagy rizottó típusú ételekhez.

Forrás: http://www.r-medical.hu/hirek?displaymode=2&id=121

Ha tetszik az oldal, kérlek támogasd a munkámat ♥
Kállay Ildikó
Bankszámlaszámom: 11773188-07475519
Paypal: ildiko@eletkert.hu
Ha úgy érzed a barátaidat is érdekelni, segíthetsz az oldal megosztásával is ♥
Legyen csodás a napod!!!
Köszönöm ♥

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: