Eperfagyi   4 hozzászólás


Eperfagyi

Ma megcsináltam a világ legegyszerűbb és legfinomabb eperfagyiját 😉

Hozzávlók:
1/2 kg eper
3 ek tejföl
3 ek bio méz (ízlés szerint)
1 kk vanília por

A hozzávalókat botmixerrel összedolgozzuk, és berakjuk a fagyasztóba. 4-5 óra múlva ehetjük is 😉
Isteni!!!!! Az állaga krémes, könnyen szedhető 😉
eperfagyi2
Az eperről:
eper

Vitamindús, gyógyító hatású
Mivel tele van vitaminokkal, gyógyhatása sem elhanyagolandó. Nagyanyáink étvágygerjesztő- és hűsítő gyógyszernek is használták. Kiváló vértisztító, baktériumölő, E- és C-vitamin tartalmának köszönhetően serkenti a méregtelenítő folyamatokat, tisztítja a vért és megmozgatja a vérkeringést. Nyugtatja a gyomrot, mivel lédús ezért a szomjúságot is enyhíti. Ugyanakkor nagyon hasznos vértisztító, mivel elősegíti a felesleges zsír és salakanyag szervezetből való távozását. A fogyókúrázók is előszeretettel falatozzák (cukor nélkül), mivel nagyon alacsony a kalóriatartalma.
Védelem a daganatokkal szemben
Kevesen tudják róla, hogy csökkenti a daganatos betegségek és a szívproblémák kialakulásának esélyét, gyógyszer a magas vérnyomásra és a székrekedésre, segíti a vesék működését, de fiatalító hatása sem elhanyagolandó.
A kozmetikusok előszeretettel használják bőrápoló hatása miatt. Napozás előtt a bőrbe masszírozva megvéd a Nap káros hatásaitól, hűsít és eltávolítja az elhalt hámsejteket is. Ezen kívül bizonyított, hogy tisztítja, fényesíti és fehéríti a fogakat.
Forrás: http://www.szatmar.ro/A_csabito_eper_gyogyhatasai/hirek/31658

Ha tetszik az oldal, kérlek támogasd a munkámat ♥
Kállay Ildikó
Bankszámlaszámom: 11773188-07475519
Paypal: ildiko@eletkert.hu
Ha úgy érzed a barátaidat is érdekelni, segíthetsz az oldal megosztásával is ♥
Legyen csodás a napod!!!

Advertisements

Posted 2013. június 15. by eletkert in édességek, Nyers ételek, Táplálkozás

4 responses to “Eperfagyi

Subscribe to comments with RSS.

  1. KEvergetni kell fagyaszts közben? Vagy nem lesz kristályos?

  2. VANÍLIÁS CUKOR, VAGY VANÍLIA PUDINGPOR SZÜKSÉGES HOZZÁ?

    • Egyik sem 😉 Van olyan, hogy vanília por, ami a vanília rúd belsejéből kinyert kis szemcsék. Ezt szoktam használni Ha nincs ilyened, használhatsz vaníliás cukrot, csak nem túl egészséges 😉

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: