Házi málnás joghurt   Leave a comment


málnás joghurt

Tegnap 2 liter frissen fejt tejet kaptunk, ennyire bizony nincs szüksége a kis macskámnak 😉 Ezért úgy döntöttem, hogy csinálok belőle joghurtot, ami nagyon egészséges és finom ♥ Ez volt ma a vacsorám 😉

Hozzávalók:
1 liter frissen fejt tej
4 ek élőflórás joghurt

A tejet azonnal felforraljuk, majd hagyjuk kb 30-40 fokosra lehűlni. Hozzákeverjük a joghurtot, majd befőttes üvegbe, vagy poharakba töltjük. Ez után legalább 5 órát dunsztban kell töltenie, majd a kész joghurt mehet a hűtőbe 😉
Én befőttes üvegekbe töltöttem, bezártam, és vastag pokrócba csomagoltam este, reggel ment a hűtőbe 😉

Csináltam élő málnalekvárt:
1 maréknyi friss málna
1 teáskanál valódi nyírfacukor
Botmixerrel összedolgozzuk, és mehet rá 1 pohárnyi joghurt.
Egészségetekre !!!

A joghurt kedvező hatásai

joghurt02

A joghurt kedvező élettani hatását elsősorban az erjesztéshez használt, bélrendszerünkben is jelenlévő, jótékony baktériumoknak köszönheti.
Bélflóránk több mint négyszázféle mikroorganizmust tartalmaz, amelyek gátolják a különféle kórokozók megtelepedését, segítik az immunrendszer működését, és fontos szerepet játszanak az emésztés folyamatában is.

Bélflóránk barátja
A helytelen táplálkozás, az antibiotikumok indokolatlan használata károsíthatja, elpusztíthatja ezeket a hasznos baktériumokat, így idegen baktériumok és gombák szaporodhatnak el, kórokozók telepedhetnek meg a vastagbélben erjedési termékeikkel károsítva a nyálkahártyát, és méreganyagaikkal terhelve a májat. Fáradékonyság, emésztési zavarok, különféle bélfertőzések, bőrbetegségek, allergiás reakciók, tápanyag felszívódási problémák is felléphetnek, hosszútávon pedig akár májkárosodás és vastagbélrák is kialakulhat.

Hasznos baktériumok?
A megfelelő minőségű joghurtok pre- és probiotikum tartalmuknál fogva alkalmasak a hasznos mikroorganizmusok visszatelepítésére, és fokozzák ezek termelődését, illetve szaporodását szervezetünkben. Probiotikumnak az klinikai igazolt hatást kifejtő baktériumokat és élesztőgombákat nevezzük.

Az élő joghurtkultúra előnyei:

– Megakadályozzák a veszélyes kórokozók megtelepedését, fontos szerepet töltenek be az emésztés folyamatában, valamint a koleszterin-anyagcserében; különféle vitaminokat (pl. K- és B-vitaminokat) termelnek, segítik ezek felszívódását.

– Könnyen emészthető formában tartalmaznak létfontosságú tápanyagokat (ásványi anyagokat, vitaminokat, fehérjét, zsírt, és bioaktív anyagokat).
– Laktózérzékenyek is fogyaszthatják, mivel a benne található mikroorganizmusok a tejcukor nagy részét az erjedés ideje alatt már lebontották.

– Fontos szerepük van a daganatos megbetegedések megelőzésében is. Újabb kutatások szerint a rendszeres joghurtfogyasztók körében kisebb a mellrák kialakulásának esélye.

– Allergiás megbetegedések esetén is hatékony, általános immunerősítő, mérsékli a haspuffadást, javítja a szervezet tápanyagfelvételét, segíti a gyomorfekély kezelését.

Forrás: http://eletmod.hu/tart/cikk/jc/0/74450/1/termeszetesen/A_joghurt_kedvezo_hatasai

Ha tetszik az oldal, kérlek támogasd a munkámat ♥
Kállay Ildikó
Bankszámlaszámom: 11773188-07475519
Paypal: ildiko@eletkert.hu
Ha úgy érzed a barátaidat is érdekelni, segíthetsz az oldal megosztásával is ♥
Legyen csodás a napod!!!

Advertisements

Posted 2013. július 7. by eletkert in édességek, Nyers ételek, Receptek, Táplálkozás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: