Ambróziás uborka koktél   Leave a comment


Ambróziás ubi

Zöld, finom, laktat, hűsít és gyógyít 😉 Kell még más ebben a melegben ?

Hozzávalók:
1 kisebb uborka
2 csokor parlagfű (a felső zsenge hajtásvégeit csipkedjük le, az nem keserű)
1 csokor csalán
1 szál kapor

Présgépen kipréseltem a leveiket, majd felöntöttem duplája jó hideg forrásvízzel 😉
Egészségetekre!! ♥

Ambrosia, a királyok eledele azaz, a bűnösnek kikiáltott parlagfű 😉

A képen látható felső részt szoktam lecsípni róla 😉
parlagfű

Ha mindenki tudná, hogy a parlagfű, mintegy csodaszer minden betegségnél visszafordítja és normalizálja a szervezetben zajló rendellenességeket, azaz a betegségeket, akkor senki nem venne gyógyszert…

Előfordulása: Egész Európában megtalálható mint vadon élő gyógynövény.

Állítólag Amerikából került ide, de ez az állítás kissé bizonytalan. Általában elhanyagolt szántóföldeken, utak vagy árkok szélén, ártereken él, legtöbbször csoportosan, nagyobb tömegben.

Elterjedésével kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a megfigyelések szerint egy feltört, felszántott földterületen az első évben nagy erővel elszaporodik, majd az ezt követő 4-5 év alatt fokozatosan átadja a helyét a többi növény vagy fűféle számára, ezért az intelligens növények közé sorolják.

Manapság általános megítélése elképesztően ostoba és radikálisan arrogáns.

Az ókori mitológiában ambrózia néven az istenek nektárjaként, kedvenc italaként és táplálékaként jelenik meg, mint amely az örök élet és a szellemi emelkedettség fenntartásához szükséges.

Gyűjtése: Mivel gyógyászati szempontból a növény föld feletti része lehet érdekes, telihold idején érdemes begyűjteni, lehetőleg napsütéses kora délutáni órákban, amennyiben feldolgozni, és tárolni szeretnénk.

Azonnali felhasználáshoz bármikor gyűjthetjük, de vegyük figyelembe, hogy a föld feletti részek hatáserőssége újhold felé csökken, ezért vagy több növényt használjunk, vagy potencírozzuk!

Szerencsés, ha a még nem virágzó, felmagzó növényeket gyűjtjük, mert ereje ekkor még a levelekben van. A növény friss hajtását, felső egyharmadát gyűjtsük.

Szárról és levélről lévén szó, érdemes évente újítani a raktárkészletet.

Száraz, árnyékos helyen szárítsuk, ahol elkerülhetjük a száradó növények esetleges visszanedvesedését, mert az gyengíti az erejét. Lezártan tároljuk.

Felhasználása: A friss leveleket közvetlenül is fogyaszthatjuk, elrágcsálhatjuk, de készíthetünk belőle forrázatot, ahogy a megszárított növényből is.

Illóolaja hasonlóan hatékony, de annak adagolásával legyünk elővigyázatosak.

Tinktúra formájában is alkalmazható.

A szárított növényből készített por is alkalmas közvetlen fogyasztásra, krémek készítésére, orrba szippantásra.

Lehetőleg ne túl tömény forrázatot készítsünk, mert hígan könnyebben kifejti hatását, és kevésbé szárít, ha nagyobb mennyiségű vízzel együtt visszük be a szervezetbe.

Íze: keserű, aromás. (Ízének, hatásának erőssége a Hold állapotaival összhangban változik.)

Energetikai hatása: A szelet fokozza, a tüzet szabályozza, tisztítja és normalizálja, a vizet csökkenti.

Általános hatása:

Hűtő vértisztító,
szárító, hurut- és nyálkacsökkentő,
lázcsillapító,
sebfertőtlenítő,
gyulladáscsökkentő,
immunrendszer-erősítő,
méregtelenítő,
általános szöveti és nyirokrendszer-tisztító,
burjánzó szövetet és daganatot gyógyító.
Közérzetjavító,
erőnlétfokozó,
általános erősítő,
energizáló és regeneráló hatású.
Fertőtlenítő, emésztést fokozó,
étvágycsökkentő,
vércukorcsökkentő,
gyomornyugtató és -erősítő,
zsírégető,
testsúlycsökkentő,
dugulást szüntető.
Idegnyugtató, idegerősítő,
gombásodás-, allergia- és asztmaellenes hatású,
légzéskönnyítő.
Féregűző,
csökkenti a candidafertőzést.
Fokozza a vele együtt beadott növények, gyógyszerek hatékonyságát.
Afrodiziákum,
erőnlét- és potenciafokozó.

Lélektani hatása:

Gyengéden csillapítja a háborgó lelket,
szünteti az indulatokat és a kilátástalanság érzését,
támogatja a belátásra jutást, a problémamegoldó képességet és az éleselméjűséget.
Segít felülemelkedni a problémákon,
szünteti a tespedést és a megrekedést, a mélabút és a komorságot, valamint a burjánzó, mérgezett érzelmi és gondolati folyamatokat.
Erőssé, állhatatossá teszi a lelkületet,
tágítja az élettér érzetét,
csökkenti a korlátoltságot.

Részletes ismertetése:

Szárított, finom porának őrleményét sikeresen alkalmazhatjuk orrmandula-nagyobbodás vagy orrpolip kezelésére.

Bármilyen formában alkalmazva

fokozza a száj szárazságát,
csökkenti a nyáltermelést, a szájnyálkahártya és az íny fertőzéses, gyulladásos tüneteit, égő érzéseit,
rendszeres használata csökkenti a fogak szuvasodási hajlamát.
Torok- vagy mandulagyulladás esetén forrázatának fogyasztása, illetve az azzal történő napi többszöri, rendszeres gargalizálás gyors javulást eredményez.
Hangszálgyulladás vagy a hangszál megerőltetése, valamint rekedtség esetén forrázatát gargalizáló öblítőként alkalmazhatjuk, naponta többször.
A nyelőcső felmaródásával keletkező égő, fájó érzést hűs forrázata szintén csökkenti.
A gyomor hurutjait radikálisan csökkenti, a gyomorrontás tüneteit meglepő gyorsasággal szünteti.
Erősíti az émelygő, gyengén emésztő gyomrot. Esetleges fertőzéseit, erjedéseit sikeresen kezelhetjük a növény forrázatának kúraszerű fogyasztásával.
Fokozza a gyomortartalom feldolgozását, segíti a továbbhaladását.

A tápcsatorna teljes hosszában szünteti a hurutokat, lerakódásokat, az erjedő, rothadó és egyéb gázképző folyamatokat.

Ezzel megóvja a beleket attól, hogy fertőző, élősködő lények táptalaja legyen, így a bélgombásodásnak, a bélfertőzésnek, a gázképződésnek, a puffadásnak is az egyik hatékony ellenszere.

Az ilyen jellegű tünetek kezelésére javallt étkezés előtt egy kis idővel fogyasztani a forrázatából.

Enyhén fokozza az emésztőnedvek termelését, de csak a kellő mértékben, mert egyúttal vissza is fogja azok túltermelését.

Szünteti a belek dugulását, a béltartalom pangását, fokozza a bélmozgást, így segít a belek tisztántartásában és a székletürítés megindításában.

Gátolja a bélfal elzsírosodását, és felszámolja, illetve kiürülésre készteti az emésztetlen tápanyagokat, a mérgeket.

A belek daganatos állapotának kezelésében elengedhetetlen.

Mondhatjuk, hogy a tápcsatorna teljes hosszában, a hozzá csatlakozó emésztőszerveket, mirigyeket is beleértve, kiváló hatású a daganatos betegségek kezelésében.

Természetesen érdemes más növényekkel kombinálni, a tüneteknek és a beteg szerv sajátosságainak megfelelően.

Erősíti a májműködést és egyben tisztítja a májat: segít méregteleníteni a szervezet legnagyobb méregtelenítő szervét.

Rendszeres használata képes megszüntetni a máj elzsírosodását.

A sárgaság, a máj gyulladásos betegsége esetén híg forrázatának nagy mennyiségű fogyasztása javallható, esetleg ürömmel, édesgyökérrel kombinálva.

Fiatalítja az epét, hatékonnyá teszi és egyben normalizálja az epetermelést. Kúraszerű alkalmazása képes az epekő megszüntetésére is.

A parlagfű javasolható a lépmegnagyobbodás kezelésére, illetve a hasnyálmirigy tisztítására, gyulladásának kezelésére, bőséges folyadékbevitel mellett.

A vese szűrőrendszerét tisztítja, működését erősíti, terheit csökkenti. Vesegyulladás kezelésére is alkalmas, emellett a vese meghűléses, hurutos, egyéb fertőzéses betegségeinek kezelésére is kiváló. Általános veseerősítő, enyhe, kíméletes vízhajtó.

A húgyhólyag, a húgycső fertőzéseire és gyulladásaira is hasonló okokból jó.

A nyirokrendszer működését képes oly mértékben felgerjeszteni, hogy az szinte megtáltosodik, és könnyűszerrel elbánik a súlyosabb támadásokkal is, anélkül hogy kizsarolná a szervezet energiatartalékait. Ennek kialakulásához átlagosan három napig kell napi két-három alkalommal fogyasztani valamilyen formában. Ezzel igen erősen tisztítja a nyirokcsatornákat és a nyirokmirigyeket is. Így a nyirokrendszer kóros elfajulásait is hatékonyan kezelhetjük vele.

Képes a vérben megjelenő tisztátalanságokat, fertőzéseket, élősködőket, mérgeket felszámolni, de nem csak mint hűtő vértisztító, hanem mint szokatlanul hatékony immunrendszer-erősítő is. Ezért a malária kezelésére más növényekkel együttesen jó eredménnyel alkalmazható.

A parlagfűvel az allergiás jellegű védekező reakciók – ha talán nem is mindegyik – jelentősen csökkenthetők, sőt szüntethetők. Így orvosolja a pázsitfű- és a parlagfű-allergiát, valamint a virágpor- és egyéb porallergiákat, mivel felerősíti, ellenállóvá teszi a szervezetet, s annak így nem kell vészreakcióhoz folyamodnia.

E gyógynövény igazolja a közmondást: „kutyaharapást szőrivel”. Használatának eredményeképpen eltűnik a bő orrváladék és a túlzott nyálelválasztás, az égő, viszkető érzés az orrban és a szemben, valamint a bőr egyéb területein. A szüntelen tüsszentési inger is az előbbiekkel együtt csillapodik le, méghozzá az elfogyasztást követő pár percen belül.

Rendszeres vagy megelőző használata bármilyen formában meg sem engedi, hogy e tünetek egyáltalán kialakulhassanak.

Ráadásul mindezt mellékhatás nélkül teszi ez a gyógynövény.

Gyermeknek és felnőttnek egyaránt javasolható, adható.

Nem kell félni az allergiás tünetek fokozódásától vagy esetleges kialakulásától, mert hatékonyan és rövid idő alatt szünteti azokat, sőt „védelmez” ellenük.

Érdemes egy marék felaprított parlagfüvet egy liter felforralt vízzel leönteni, megvárni, amíg iható hőmérsékletűre hűl, és naponta egy-két bögrével elfogyasztani. Édesíteni, savanyítani nem érdemes.

Hasonló hatása van alkoholos áztatmányának is, borba vagy pálinkába téve (egy púpozott evőkanállal adni fél literhez, és egy hétig áztatni) napi egyszeri fogyasztása elegendő a tünetek féken tartásához.

A tüdőre szárító, tisztító hatása van, így a benne esetlegesen kialakuló nyálkatúlsúlyt – legyen a nyálka híg vagy sűrű – gyorsan és hatékonyan csökkenti, akár nyersen elrágcsálva, akár forrázat formájában fogyasztva.

Hörghurut és hurutos köhögés esetén is javallt.

Emellett segít az elzáródott léghólyagok megnyitásában, miáltal növeli a légzőfelületet. Így fulladásos rohamok során gyors segítségként alkalmazható, légzésnyugtató, légzéskönnyítő hatásánál fogva is.

Ezért nem csak a nedves, hanem a száraz asztmát is eredményesen kezelhetjük vele, amennyiben kúraszerűen vagy rendszeresen alkalmazzuk.

A tüdőben kialakult lerakódások eltávolításában, daganatainak, szövetburjánzásainak felszámolásában is hatékony.

Az idegrendszert közvetlenül nyugtatja, erősíti, de a mérgek felszámolásával közvetve is megteszi ugyanezt, hiszen csökkenti az ingerlő hatások jelenlétét.

Életerő-fokozó, mozgató hatása emellett a depresszió, a mélabú és a komorság kezelésére is alkalmassá teszi.

“Doppingként”, ajzószerként is alkalmazható. Nemcsak a közérzetet javítja, hanem rendszeres alkalmazása képes az általános erőnléti állapotot stabilan és jelentős mértékben fokozni.

Ezért alkalmas a sportteljesítmény növelésére, a tartós fizikai terhelés könnyed elviselésére, valamint a megbetegedések, műtétek utáni leromlott állapot javítására.

Rendszeres használata csökkenti a húgysavszintet, a köszvényes tüneteket, az ízületi gyulladásokat, lazábbá, hajlékonyabbá, mozgékonyabbá teszi az ízületeket.

A bőrfelszín sebeit szárítja, nyugtatja, fertőtleníti, szövetregenerálókkal együtt alkalmazva hatékonyan elősegíti a sebgyógyulást.

A vérömlenyek felszívódását külsőleg borogatásként alkalmazva, belsőleg forrázatként fogyasztva egyaránt elősegíti.

Jótékony hatású a test alsó fertályára. Enyhén melegíti a kismedencét, szünteti az itt megjelenő pangásokat, gyulladásokat, huruttúlsúlyt, így felszámolja a fertőzések táptalaját, szünteti a fertőzéseket.

Ezért kúraszerűen alkalmazva alkalmas a húgycső- és a hüvelygyulladás kezelésére, az égő érzések csillapítására, a folyással járó gombás, baktériumos fertőzések kezelésére külsőleg (intim tus) és belsőleg együttesen.

Az általános erőnlét fokozása miatt afrodiziákumként, nemierő-fokozóként és -stabilizálóként alkalmazható, esetleg keverékek alkotórészeként.

Fokozza a magabiztos férfierő jelenlétét, így csökkenti a hajlamot a korai magömlésre.

Ellenjavallat: Kiszáradásos, folyadékhiányos állapotban csak elővigyázatosan alkalmazzuk. A megfelelő folyadékbevitel egyébként is szükséges.

Írta: dr. Kmeth Sándor orvos

Forrás: http://www.javas.hu

Te megkóstoltad már a parlagfüvet?

Forrás: http://www.tiltottgyumolcs.hu/parlagfu-dr-kmeth-sandor.html

Ha tetszik az oldal, kérlek támogasd a munkámat ♥
Kállay Ildikó
Bankszámlaszámom: 11773188-07475519
Paypal: ildiko@eletkert.hu
Ha úgy érzed a barátaidat is érdekelni, segíthetsz az oldal megosztásával is ♥
Legyen csodás a napod!!!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: