Sajtos perec   Leave a comment


perec

Ezt a receptet Évi oldalán találtam, és első látásra szerelem volt 😉 Pici módosításokkal szilveszter előtt ezt is megcsináltam 😉

Hozzávalók:
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
15 dkg fehérliszt
10 dkg házi vaj
1 tk szódabikarbóna
1 tk só
10 dkg reszelt sajt + a tetejére
2 ek tejföl
1 ek köménymag
1 db tojás a kenéshez

A lisztet a vajjal elmorzsolni, majd hozzáadni a szódabikarbónát, a reszelt sajtot, és a sót. Jól összekeverni, majd a tejfölt is hozzátenni, és összegyúrni. Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy jól nyújtható, de ne túl lágy tészta legyen.
30 percre hűtőbe tenni pihentetni.

A hűtőből kivéve, vékonyra kb.5 mm-esre kinyújtani, majd perec szaggatóval kiszaggatni.
Tetejét felvert egész tojással megkenni, és sajttal, köménnyel megszórni.

Előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütni. Én légkeverésnél 150 fokon sütöttem.
Tetejét megszórhatjuk még köménymaggal, szezámmaggal is ízlés szerint.

Advertisements

Posted 2014. január 1. by eletkert in Főtt étel, Receptek

Tagged with , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: