Tyúkhúros medvehagymakrém   Leave a comment


krém

Amit itt láttok a kis tálkában, annyi medvehagymám lett idén 😉 Szégyen szemre vettem a zöldségesnél is, de valszeg őszre szórok magocskákat is 😉 Ez a kis pesto kiváló lehet piritósra, krékerekre, tésztákra, vagy zöldségekre is feltétként 😉 Egyszerű, néhány perc alatt elkészíthető, egészséges és nem utolsó sorban, nagyon finom 😉

Hozzávalók:
1 csokor medvehagyma
1 csokor tyúkhúr
só, ízlés szerint
1 nagy kanál áztatott tökmag
1 nagy kanál áztatott napraforgómag
1 nagy kanál áztatott hidegen sajtolt olaj

A versenyzőket aprítóba tesszük, és addig forgatjuk őket, amíg szép, krémes állagot nem érnek el 😉 Azonnal fogyasztható 😉

Tyúkhúr – a szerény kis „csodanövény”

tyúkhúr teljes díszben

A tyúkhúrt sokan csak gyomnövénynek vagy gaznak tartják, pedig ennek a növénynek figyelemre méltó gyógyító hatásai vannak. Sok betegséget megelőzhetünk vagy kúrálhatunk vele hatékonyan. Szinte mindenhol előfordul, áprilistól a fagyokig virágzik, nem nehéz megtalálni bármely veteményes kertben és árokparton. A szegfűfélék családjához tartozik. Kicsiny, nedvdús növény, felálló szárral, tojásdad levelei szembenállók.
Gyógyhatásai: görcsök, aritmia, neurózis, gyomorfekély, golyva esetén alkalmazható. Segítségével gyorsan elmúlnak a furunkulusok és az ekcémák. Használják hashajtóként, vízhajtóként, izületi gyulladásoknál, köszvénynél, reumánál, sőt a cukorbetegség enyhítésében is nélkülözhetetlen ez a zöldféle. Ha álmatlanságtól, elhízástól, szemgyulladástól szenved valaki, szintén jól jöhet ez a szerény kis növény. Alacsonyan tartja a vércukorszintet és szabályozza a belső elválasztású mirigyek rendszerének működését. Javítja az általános anyagcserét – epe és vese “munkáját” segíti a teája. Kőoldó hatása is van. Egyike azon ritka gyógynövényeknek, amelyek a vérben levő koleszterintszintet csökkentik. Napi egy csésze tyúkhúr tea pár hét alatt az elfogadott értékre viszi le a koleszterinszintet. Reggel, éhgyomorra fogyasszuk.
Szaponoint tartalmaz, ezért nagy mennyiségben fogyasztva egyeseknél hasmenést okozhat. Tisztító hatása miatt azonban eltávolítja a mérgeket, normalizálja a máj és későbbiekben a többi belső szervünk működését (a láncreakció miatt).
Készíthető belőle zöldturmix és saláta is.

Forrás: http://alternativgyogyaszat.network.hu/
http://www.cikkgyujtemeny.hu

Reklámok

Posted 2014. március 29. by eletkert in Nyers ételek, Receptek

Tagged with , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: