Granola   Leave a comment


granola

A granola egy nagyon finom, és rendkívül egészséges, pirított magkeverék, némi ízlés szerinti fűszerrel és aszalt gyümölccsel. Kiválóan alkalmas nyers gyümölcslevesekhez betétnek, de megállja a helyét egymagában is, vagy egy kis mártogatóssal 🙂 A lehetőségei határtalanok! Próbáljátok ki 😉

Hozzávalók:
1 marék zabpehely
1 marék tökmag
1 marék napraforgómag
1 marék szezámmag
1 marék mogyoró
1 marék mazsola
1 ek méz, vagy más bio édesítő (nem szükséges)
néhány kocka étcsoki (nem szükséges)
1 kk fahéj

A magokat beraktam a kis teakályhám sütőjébe, ahol pirítgattam néhány fél órát, majd hozzákevertem a mézet, hozzáadtam a csokit, és összevegyítve is hagytam még legalább negyed órát. Mikor isteni illata lett, akkor volt kész 😉 Megvártam amíg kihűl, belekevertem a fahéjat, majd betettem egy sütis dobozba.
1 hétig biztosan eltartható, nem érdemes többet készíteni egyszerre, mert a friss illatokkal az igazi 😉
Bármilyen mag felhasználható hozzá, ami épp van otthon: dió, kesudió, mandula, stb. Az aszalt gyümölcsök is variálhatók: barack, szilva, vagy ami éppen adódik 😉
Jó étvágyat hozzá!!

granola

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: