Sóskakrémleves   1 comment


Sóskaqkrémleves

Füvet nyírtam ma egész délelőtt, közben jól be is fűtöttek idekint 😀 Hűsítő ételt kívántam, így esett a választásom erre a gyorsan elkészíthető, finom, és hűsítő levesre, amit Gitta könyvében olvastam 😉
Nem csalódtam, a leves nagyon finom és laktató 😉 Nektek is szívből ajánlom ♥

Hozzávalók:
2 marék sóska (innen a kertből 😉 )
1 banán
1/2 avokádó
2 dl forrásvíz
1 leheletnyi tiszta só
levesbetétnek áztatott szotyit és diót használtam 😉

A hozzávalókat (a magokon kívül) turmixgépbe tettem, és krémes levessé turmixoltam.

Jó étvágyat hozzá ♥

Sóska gyógyhatásai

sóska

Egyáltalán nem véletlen, hogy az első friss zöldségek egyike a sóska. Gazdag ugyanis antioxidánsokban, melyek a tavaszi időszakban kiemelkedően fontosak, méregzöld színe pedig segíti a szervezet felfrissülését, tisztulását és a megfelelő emésztést is.
A sóska a keserűfűfélék családjába tartozó levélzöldség. Európában rendkívül népszerű, és sokféleképpen készítik el, hazánkban viszont nem éppen tartozik a kedvelt zöldségek közé. Kissé savanykás íze sokakat elriaszt rendszeres fogyasztásától. Pedig igazán ízletes, és főként egészséges ételek készíthetők belőle. De lássuk először egészségre gyakorolt pozitív hatásait!

Élettani hatása

Minél erőteljesebb a sóska színe, annál több A-provitamin és C-vitamin van benne. Gazdagon tartalmaz magnéziumot, káliumot, kalciumot, melyek jótékonyan hatnak az izmokra. Kitűnő vas- és B9-vitaminforrás, terhesség és vérszegénység esetén kifejezetten ajánlott. Kevés kalóriát tartalmaz, víz- és hashajtó hatású, immunerősítő.

A zöld szín hatása

A zöld a természet színe, ezért a zöld színű ételeket természetesnek, egészségesnek látjuk. Sokféle vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, amelyek szükségesek a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. A zöld szín nyugtató hatású, jót tesz különböző szívbetegségek esetén.
Segít a felfrissülésben

A zöld szín egyensúlyt teremt testünkben, lelkünkben. A természet mellett a zöld a felfrissülés és az egészség színe is, ezért igyekezzünk tavasszal minél több zöld ételt enni, segít szervezetünk újraébresztésében.

Miként használhatjuk fel?

Jellegzetes, savanyú íze miatt étvágygerjesztő hatású, ami a benne található oxálsavnak köszönhető. Készíthető belőle leves, mártás, főzelék, apró levelei salátának, zöldségköretnek is kiválóan megfelelnek. Fagyasztásra alkalmas, bár ekkor megnő víztartalma.
Forrás: http://www.hazipatika.com/taplalkozas/zoldseg_gyumolcs/cikkek/erositse_immunrendszeret_soskaval_receptek/20120404104646

Posted 2014. április 27. by eletkert in Nyers ételek, Receptek, Táplálkozás

Tagged with , ,

One response to “Sóskakrémleves

Subscribe to comments with RSS.

  1. Nálam nem terem avokádó meg banán… csak rengeteg levágni való fű, Viszont kedvet kaptam ehhez a jőféle leveshez, ami inkább itóka.. Holnap meg is csinálom. És akkor az avokádó másik fele pici só, citrom, apróra vágott hagyma, bors keverékkel kenyérre kenve a második fogás.. Valóban sok zöldet kíván ilyenkor az ember.

    zemplenyine@marika

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: